Krista Kaer: raamatukogude toetuseta jätmine oleks lühinägelik

12. jaan. 2013 - Kommenteeri artiklit

Kirjastaja ja tõlkija Krista Kaer avaldas “Aktuaalses Kaameras” arvamust, et e-raamat ja paberraamat ei saa teineteist välistada ning jäävad kõrvuti eksisteerima ka tulevikus, kirjutab Postimees ERR Uudiste põhjal.

Kirjastaja ja tõlkija Krista Kaer arvab, et kultuuriminister Rein Langi plaan edaspidi toetada just e-raamatute väljaandmist ning jätta tulevikus raamatukogud paberraamatute ostmiseks mõeldud toetusest ilma on lühinägelik, sest just raamatukogust algab paljude jaoks huvi raamatute vastu.

«Loota, et lastes tekib lugemisharjumus digitaliseeritud eesti kirjanduse baasil tänapäeval, kus inimestel ei ole raha, et osta endale koju raamatut, rääkimata lugerist või tahvelarvutist, on ikka väga imelik jutt, ütleksin ma, usun, et see kõik kehtib ka viie aasta pärast, nii et ma ei räägi praegu sellest hetkest,» rõhutas Kaer.

Ta tõdes, et teistes riikides meelitatakse inimesi raamatukogusid külastama ja lugemisprogramme viiakse ellu just raamatukogude kaudu; kogu klassika digitaliseerimine on küll hea, kuid riigil tuleks Kaera hinnangul mõelda sellele, et lugemisharjumus säiliks ja et raamatute lugemise vastu hakkaksid huvi tundma lapsed.

Pikemalt saab lugeda siit ja siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!