Lasteaedades alustavad tegevust robootikaringid

30. jaan. 2013 - Kommenteeri artiklit

Tiigrihüppe SA ja MTÜ Robootika koostöös saavad lasteaialapsed edaspidi osa tehnoloogiaalasest huvitegevusest, mis aredab nii matemaatilisi-, inseneri-, tehnoloogia- kui ka keelelisi oskusi.  Selle aluseks on programm LEGO WeDo, mis ühendub arvutiga ning võimaldab ehitada ja programmeerida lihtsaid LEGO-mudeleid koos mootorite ja anduritega.

„Tiigrihüppe Sihtasutus peab oluliseks laste tehnoloogiaalase hariduse toetamist juba varases eas. Sihtasutuse tehtud küsitlused näitavad, et õpetajate hinnangul areneb robootikaga tegeledes oluliselt laste loovus ja innovaatilisus, paraneb meeskonnatööoskus ning arusaamine IKT-st üldisemalt. Lapsed peavad tähtsaks suurenenud õpimotivatsiooni ja häid suhteid kaasõpilastega,“ ütles SA Tiigrihüpe koolituse valdkonna juht Ave Lauringson.

Välja on töötatud ka õpetajakoolituse programm, mille on juba läbinud 40 lasteaia- ja algklassiõpetajat. Lisaks on koostatud eestikeelsed metoodilised õppematerjalid, mis peaksid lihtsustama komplektide kasutuselevõttu.

Tänavu on lasteaedadel ja lasteaed-algkoolidel võimalik osaleda pilootprogrammis. Eesmärgiks on saada suurem kogemus LEGO WeDo komplektide kasutamisest, et edaspidi pakkuda programmi juba enamatele.

Lisainfot pilootprogrammiga liitumise kohta leiab siit: http://www.tiigrihype.ee/et/lego-wedo


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!