Leedu koolidel turvaväravad

18. jaan. 2013 - Kommenteeri artiklit

Turvaseadmete firma Fingertec Leedu esindaja paigaldas kolme Leedu kooli turvaväravad, et lapsevanemad saaksid paremini jälgida oma laste kooliskäimist, hilinemisi ja puudumisi.

Riistvarana kasutatakse näpujälje tuvastusega seadmeid, mis on integreeritud pöördväravatesse kooli peamiste sissekäikude juures. Tarkvarana kasutati samuti Fingerteci süsteeme, mille põhjal arendati oma veebipõhine tarkvara spetsiaalselt selle koolisüsteemi vajadusi silmas pidades.

Tarkvara erilahendus suudab genereerida kolme tüüpi ajaraporteid: osalemine tundides, hilinemine tundidesse ja puudumine. Ajaraportitega saavad vanemad ja õpetajad tutvuda veebipõhises andmebaasis, mis sisaldab reaalajas uuenevaid andmeid õpilaste kohalkäimise kohta. Samas saavad lapsevanemad automaatselt oma telefonile SMS-i või e-posti teate, kui nende laps on hiljaks jäänud või puudub koolist.

Turvasüsteem on saanud õpetajatelt, lapsevanematelt ja ka poliitikutelt hulgaliselt kiitvat tagasisidet, milles tuuakse välja kolm olulist eelist:

• kõrvalistel isikutel ei ole võimalik saada kooli ilma volituseta;

• lapsevanemad ja õpetajad saavad näha, kas õpilane on koolis;

• on olemas ülevaade sellest, kes on parajasti koolimajas, mis on eriti oluline, kui kool on vaja evakueerida näiteks tulekahju või pommihäire tõttu.

Uue turvasüsteemi tulemusel on õpilastel vähem võimalusi märkamatult tundidest lahkuda, mis vähendab tundidest puudumist, ning vanemad võivad olla kindlad oma laste ohutuses koolipäeva kestel. Kooli juhtkonnal lihtsustab süsteem õpetajate tööaja arvestuse pidamist.

Allikas: OÜ Energiatehnika kodulehekülg


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!