Maaraamatukogud ei poolda paberraamatute asendamist e-raamatutega

12. jaan. 2013 - Kommenteeri artiklit

Kuigi maaraamatukogudel pole veel e-raamatute laenutamise tehnikat, pole neil midagi e-raamatute vastu. Samas ei tohiks paberraamatuid raamatukogu töötajate hinnangul e-raamatutega asendada, kirjutab ERR Uudised.

Lelle raamatukogu saab pool uute raamatute rahast riigilt, ülejäänu vallalt. Juhataja Mariina Madisson kardab, et kui riik hakkab panustama e-raamatutesse, jääb paberraamatute valik, mida maaraamatukogu endale lubada saab, väga väikeseks, vahendab portaal “Aktuaalse kaamera” uudist.

“Kui praegu tuleb aastas umbes 200 uut raamatut, siis tulevikus see arv väheneb ja väheneb ka eesti kirjanduse osakaal kindlasti. E-raamat võiks olla alternatiivina küll poeraamatu kõrval, aga kindlast ei tohiks e-raamat tulla paberraamatu arvelt,” arvas Madisson.

Raplamaa keskraamatukogu juhataja Õie Paaslepa sõnul pole maaraamatukogudel midagi e-raamatute vastu, kuid e-raamat päris raamatut siiski ei asenda.

Pikemalt saab lugeda siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!