Narva kutseõppekeskus alustab talvist vastuvõttu

18. jaan. 2013 Riina Veidenbaum Narva kutseõppekeskuse õppedirektor - Kommenteeri artiklit

14. jaanuarist hakati Narva kutseõppekeskuses võtma vastu avaldusi veebruaris alustavatesse õppegruppidesse. Sel talvel võetakse uusi õpilasi vastu viiele erialale: automaalri, kelneri, müügikonsultandi, tarkvara arenduse tugitehniku ja turismikorralduse õppesse.

Automaalri (pindade töötleja ja värvija), kelneri ja turismikorralduse erialade õppevorm on koolipõhine. Müügikonsultandiks õppijatele pakutakse nii koolipõhist kui ka töökohapõhist õpet, st avatakse kaks õppegruppi. Tarkvara arenduse tugitehnikutel on õppevorm töökohapõhine, 2/3 õppetööst toimub ettevõttes.

Traditsiooniliselt alustavad talvel lühema õppeperioodiga erialad. Müügikonsultandi, kelneri ja tarkvara arenduse tugitehnikute erialadel õpitakse kuus kuud. Automaalrite õppeaeg on üks aasta. Ka turismikorralduse eriala õppeaeg on lühenenud.

Teist aastat kuulutab Narva kutseõppekeskus Euroopa sotsiaalfondi rahastatava riikliku programmi „KUTSE” raames välja vastuvõtu müügikonsultandi erialale. „KUTSE” on mõeldud kutseõppe varem katkestanud või lihtsalt hariduse saamise sooviga vanematele (üle 25-aastastele) inimestele.

Uusi õpilasi võetakse vastu keskharidust tõendava lõputunnistuse hinnete keskmise ja vestluse alusel. Dokumente võetakse vastu 25. jaanuarini. Vestlused õpilaskandidaatidega toimuvad 28.–31. jaanuarini. Uute õpilaste nimekiri avalikustatakse 8. veebruaril. Õppetöö algab 11.veebruaril.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!