Õpilaste arv munitsipaalkoolides väheneb jätkuvalt

3. jaan. 2013 Argo Kerb Haridus- ja teadusministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja - Kommenteeri artiklit

Käesoleval õppeaastal asus munitsipaalkoolides õppima üle 2700 lapse vähem kui mullu. Õppeaastal 2011/2012 õppis munitsipaalkoolides 133 701 last, sel õppeaastal 131 001 last. Kui arvestada juurde kohaliku omavalitsuse loodud ja munitsipaalomanduses olevad erakoolid, on õpilaste hulk vähenenud siiski 2622 õpilase võrra.

220 omavalitsust peab koole ning neist 153-l on õpilaste arv võrreldes eelmise õppeaastaga veelgi vähenenud.

Suurimate langejate seas on näiteks Käru ja Kaarma vald, kus koolilaste arv vähenes ühe aastaga enam kui kolmandiku võrra. Koolilaste arv on vähenenud kõikides maakondades peale Harjumaa, kus näiteks Kiili ja Harku vallas kasvas õpilaste arv omavalitsuse koolides umbes kümme protsenti.

Võrreldes eelmise kümnendi algusega, on üldhariduskoolide õpilaste arv vähenenud enam kui kolmandiku, ligikaudu 80 000 õppuri võrra.

Kui soovite tutvuda detailsema ülevaatega omavalitsuste koolide (sh munitsipaalerakoolide) õpilaste arvu muutuse kohta kohalike omavalitsuste ja maakondade lõikes, siis palun andke oma soovist teada aadressil: info@hm.ee .


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!