Õpilaste teadustööde riiklik konkurss

18. jaan. 2013 Liina Raju Eesti teadusagentuuri kommunikatsioonijuht - Kommenteeri artiklit

Eesti teadusagentuur kuulutab välja 2013. a õpilaste teadustööde riikliku konkursi. Konkursitööde esitamise tähtaeg on 1. märts ning konkursil võivad osaleda kõik kuni 19-aastased õpilased ja esimese kursuse üliõpilased kas üksi või kuni kolmeliikmeliste meeskondadena.

Õpilaste teadustööde konkursil puuduvad valdkondlikud piirangud, oodatud on uurimused teoreetilisest matemaatikast ja füüsikast kuni keeleteaduse ja religioonini. Õpilaste teadustööde riiklikku konkurssi korraldavad Eesti teadusagentuur ning haridus- ja teadusministeerium. 2013. aastal korraldatakse konkurssi juba 12. korda.

Konkursile saabunud töid hinnatakse eraldi põhikooli- ja gümnaasiumiastmes ning hinnatakse kahes voorus. Lõppvooru pääsenute hulgast valitakse välja võitjad, kelle vahel läheb jagamisele preemiafond, mis 2013. aastal on 11 400 eurot. Lisaks valitakse premeeritute seast Eesti esindajad Euroopa Liidu noorte teadlaste konkursile ning rahvusvahelisele teaduskonkursile Intel ISEF Ameerika Ühendriikides ja antakse välja mitmeid eriauhindu. Eriauhindu annavad sel aastal näiteks Eesti ornitoloogiaühing ja teaduskeskus Ahhaa.

Eesti teadusagentuur on alates 2012. aastast Eesti tervishoiu muuseumi (http://www.tervishoiumuuseum.ee/) ja Tartu keskkonnahariduse keskuse (http://www.teec.ee/) konkursipartner, mõlemad korraldavad vastavalt tervishoiu- ja keskkonnaalaste uurimistööde konkursse. Ühises konkursikeskkonnas (http://www.etag.ee/­konkursid) saab oma töö esitada nii igale konkursile eraldi kui kõigile kolmele konkursile korraga. Täpsemat infot konkursside kohta saab vaadata iga asutuse veebilehel.

Õpilaste teadustööde 2013. aasta konkursi auhinnad antakse üle 26. ja 27. aprillil toimuval õpilaste teadusliku ühingu konverentsil Tartu ülikooli Narva kolledžis, kus parimad tööd ka esitlusele tulevad.

Lisainformatsioon õpilaste teadustööde riikliku konkursi kohta: http://www.etag.ee/teaduse-populariseerimine-2/opilaste-teadustoode-konkurss/.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!