Sinijärv: raamatute sisu toetamine on vormist tähtsam

12. jaan. 2013 - Kommenteeri artiklit

Kirjanike Liidu esimees Karl-Martin Sinijärve hinnangul on raamatute sisu toetamine tähtsam kui nende vorm ning oluline on, et kirjandus oleks toetatud võrdväärselt teiste valdkondadega, kirjutab ERR Uudised.

“Ma arvan, et kui võetakse suund üldse millegi toetamisele – mis puudutab kultuuri ja eriti kirjandust – on väga tore, aga tuleks selgelt aru saada, et oluline on raamat ja selle sisu, vorm selle ümber on teisene. Sisu toetamine on vast ehk isegi olulisem,” kommenteeris Karl-Martin Sinijärv “Aktuaalses kaameras”.

Tema hinnangul ei kao paberraamatud kuhugi, kuni leidub inimesi, kes eelistavad lugeda just paberraamatuid. “Ei ole mõtet mõtelda ka nende kaotamisele raamatukogudest. Me ju ei tea täpselt, milline see asi välja näeb mõne aasta, rääkimata mõnekümne aasta perspektiivis. Kunagi ei tea, milline vorm jääb, milline kaob,” lisas ta.

Pikemalt saab lugeda siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!