Tallinn maksab erakoolidele üle 600 000 euro pearaha

1. jaan. 2013 - Tallinn maksab erakoolidele üle 600 000 euro pearaha kommenteerimine on välja lülitatud

Tallinna linnavalitsus eraldas 19. detsembril haridusametile 570 674 eurot Rocca al Mare Kooli aktsiaseltsi tegevuskulude katmiseks, 27. detsembril käskis haridusameti juhataja erakoolidele välja maksta veel üle 600 000 euro, kirjutab ajaleht Postimees.

Nii saab AS Audentes näiteks 183 240 eurot ja Nõmme Erahariduse Sihtasutus 129 594 eurot. Ülejäänud erakoolidele makstavad summad kõiguvad mõnesajast mõnekümne tuhande euroni. Kokku makstakse välja 19 erakooli poolt esitatud arved Tallinna elanikest õpilaste eest.

Halduskohus kohustas juba tänavu augustis linnavalitsust osalema Rocca al Mare kooli kui eraüldhariduskooli tegevuskulude katmises proportsionaalselt selles koolis õppivate õpilaste arvuga, kelle rahvastikuregistri järgne elukoht asub Tallinna linna haldusterritooriumil.

Edasi loe siit.