Tallinna Ülikool ootab kandidaate kirjandusauhinnale

22. jaan. 2013 - Kommenteeri artiklit

Tallinna Ülikool annab tänavu välja järjekorras juba seitsmenda omanimelise kirjandusauhinna. Auhinna eesmärk on tunnustada eesti autoreid, kes õpivad või õpetavad Tallinna Ülikoolis või on selle vilistlased.

Auhinnale on oodatud kandidaadid Tallinna Ülikooli õppejõudude, üliõpilaste või vilistlaste hulgast, kes eelneva aasta jooksul on avaldanud tervikliku kirjandusteose mistahes žanris (proosa, luule, esseistika, väärtteksti tõlge).

Kandidaate võivad üles seada kõik Tallinna Ülikooli akadeemilised üksused, kõik professorid ja kõik varasemad preemia laureaadid. Konkurssi korraldab Tallinna Ülikooli Kirjastus.

Tänavusel auhinnakonkursil on kolm kategooriat. Peaauhind, millega kaasneb ka rahaline preemia, pannakse välja eraldi raamatuna ilmunud originaalkirjandusteose autorile. Väiksemate preemiatega tunnustatakse ühte ajalehes, ajakirjas, almanahhis või kogumikus ilmunud teksti ning ilukirjandusliku tõlke autorit.

Kirjandusauhinna nominente tutvustatakse kõigile avatud kirjandusõhtul ning laureaadid kuulutatakse välja ja preemiad antakse kätte 15. märtsil Tallinna Ülikooli nimepäeva aktusel.

Kandidaate saab üles seada 22. veebruarini veebiaadressil www.tlu.ee/kirjandusauhind või e-posti aadressil heli.allik@tlu.ee .

Eelmisel aastal pälvisid Tallinna Ülikooli kirjandusauhinna Jürgen Rooste ja Märt Väljataga.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!