Corelli Music alustab kultuuripärandi aastat

8. veebr. 2013 Mall Sildos - Kommenteeri artiklit

Corelli Music pakub alanud aastal taas hulgaliselt kauneid kontserte, mis kõik seostuvad kultuuripärandi aastaga. Suve suursündmus on 14. aastat järjest toimuv heategevuslik kontserdisari „Eesti mõisad 2013” 25.−28. juulini, mis pakub muusikale lisaks palju huvitavat ajaloost ja arhitektuurist Jüri Kuuskemaa vahendusel.

Romantilistest tähtpäevadest tähistatakse nii naistepäeva, kevade saabumist kui ka emadepäeva. Kavaga „Kaunitele daamidele” teevad märtsi alguses naistele kummarduse rahvusooper Estonia muusikutest koosnev Ooper-Kvartett ja laulev näitleja Jüri Aarma. Kontserdid toimuvad uhketes ballisaalides: 6. märtsil Toompea muusikasalongis Ungern-Sternbergi linnapalees, 9. märtsil Tõstamaa mõisas ja 10. märtsil Alatskivi lossis. Kuulda saab igatsevaid vene romansse, tuntud ooperimeloodiaid, eesti autorite lugusid nüüdisaegsest lavamuusikast, luulet, Rootsi kuninga Gustav III õuelauliku Carl Mikael Bellmanni laule-epistleid 18. sajandist ja palju muud kaunist, mis moel ehk teisel pühendatud armsatele naistele.

Suurepärast muusikat pakub „Kirikupühad Maarjamaal” sari vaiksel nädalal, seekord eriti tundeküllaste teostega läbi kannatava ema silmade. Kavas „Stabat Mater” toovad suurel reedel, 29. märtsil Tartu Jaani kirikus ja vaiksel laupäeval, 30. märtsil Tallinna Jaani kirikus Corelli Barokkorkester ja noor dirigent Martin Sildos publiku ette barokiaja heliloojate kannatusajaks kirjutatud muusikat. Peateos on Pergolesi „Stabat Mater”, kus soleerivad sopran Pirjo Püvi Vanemuise teatrist ja pikka aega Hollandis tegutsenud, kuid nüüd Eestisse naasnud kontratenor Ivo Posti. Lisaks kuuleb Ivo Posti soleerimisel Vivaldi teost „Stabat Mater”. Händeli orelikontserdi solist on Imbi Tarum. Kontsert algab aga Vivaldi Concerto grossoga RV 578, mille avataktid on kui eelmäng traagilistele sündmustele Kolgata mäel.

Rohkem infot: www.corelli.ee .

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!