Eesti keskaja uurimise päev ajaloomuuseumis

4. veebr. 2013 - Kommenteeri artiklit

Teisipäeval, 5. veebruaril kella 14-17 toimub Eesti Ajaloomuuseumi Suurgildi hoones (Pikk 17) Eesti keskaja uurimisele pühendatud arutelupäev, kuhu on oodatud kõik huvilised.

Hiljuti ilmunud koondteos „Eesti ajalugu II. Eesti keskaeg“ (koostaja Anti Selart, autorid Tiina Kala, Linda Kaljundi, Juhan Kreem, Ivar Leimus, Kersti Markus, Anu Mänd, Inna Põltsam-Jürjo, Erki Russow, Anti Selart, Marek Tamm ja Heiki Valk) on leidnud laialdast vastukaja nii ajaloolaste kui ka ajaloohuviliste seas ning äratanud huvi rahvuse ja vabaduse mõiste vastu keskajal.

Teemakohasel arutelupäeval räägib Heiki Valk teemal “Eesti ala etnilised ja poliitilised liigendused enne vallutust”, Marek Tamm teemal “Ristisõjaideoloogia ja Läänemere idakallas 13. sajandil”, Anti Selart teemal “Rahvused Ida-Euroopas keskajal”, Tiina Kala teemal “Rahvuslik eneseteadvus mõistete Deutsch ja Undeutsch näitel”, Ivar Leimus teemal “Koormised ja vabadused 13. sajandil” ning Lauri Vahtre teemal “Rahvusromantism ja rahvuskesksus”.

Ettekannetele järgneb diskussioon, mida modereerib Priit Raudkivi.

Ürituse eesmärk on edendada väitlust ajalooteaduse olulistes küsimustes ning tutvustada teadusliku mineviku-uurimise saavutusi.

NB! Et kohtade arv muuseumis on piiratud, võimaldatakse kõigil huvilistel põnevast arutelust osa saada Postimees Online’i vahendusel. Veebiülekannet saab ka tagantjärele jälgida SIIN.

Arutelu täpse päevakavaga saab tutvuda SIIN.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!