Euroopa teatrite ühislavastus etendub Lilleküla koolis

4. veebr. 2013 - Kommenteeri artiklit

Teisipäeval, 5. veebruaril kell 10 ja kell 13 saab Tallinna Lilleküla Gümnaasiumis vaadata Euroopa teatrivõrgustiku Platform 11+ raames valminud lavastust „FACE ME – MUUTUSTE AEG. Black Stone“. Lavastuses osalevad professionaalsed teatritegijad Ungari, Inglismaa, Eesti ja Soome teatritest, koos nendega astub üles 15 eesti koolinoort.

„Black Stone“ vaatleb noort inimest sõpruse ja armastuse ähmasel piiril ootamatutes olukordades, kus vahel saab naljast tõsidus, mängust aga elu, teatas teater.ee.

VAT Teatri näitleja Ago Soots ja kunstnik Inga Vares osalesid 2012. aasta juunikuus Tšehhimaal Plženis 29. Škupova Festivali raames toimunud rahvusvahelise teatriprojekti Platform11+ koostöölavastuse „FACE ME“ loomises ning etendamises. Üle 30 kunstniku 12st teatrist moodustasid kolm truppi ning kolmenädalases koostöös valmis kolm eriilmelist lavastust noortele, mida mängitakse nüüd kõikides osalevates maades.

Ühte gruppi kuulunud Ungari, Inglismaa, Eesti ja Soome teatritegijad kaasasid oma lavastusse „Black Stone“ kaasnäitlejatena 15 tšehhi koolinoort, koolikeskkond proovide- ja mängupaigana mängis protsessis samuti väga olulist osa.

Euroopa Liidu rahastatud, 2009. aastal alanud ja käesoleva aasta märtsis lõppeva teatrivõrgustiku Platform 11+ tähtsaim eesmärk on olnud otsida ja lavale tuua teatrilugusid, mis oma teemavalikute poolest oleksid olulised 11-15-aastastele noortele. Koos VAT Teatriga osaleb projektis 13 teatrit 12st riigist. Väga oluline uute näidendite ja lavastuste loomise juures on olnud loovkoostöö noorte endiga.

VAT Teatri koostööpartneriteks on läbi nelja aasta olnud Tallinna 32. Keskkool, Vanalinna Hariduskolleegium, Pirita Kool ja Tallinna Lilleküla Gümnaasium.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!