Populaarsed kammermuusika õhtud Mustpeade majas

8. veebr. 2013 Paula Toomel - Kommenteeri artiklit

Eesti interpreetide liit on üks Tallinna suurimatest kammermuusika kontsertide korraldajatest. Kaks korda kuus neljapäeva õhtuti astuvad liidu eestvedamisel ajaloolises Mustpeade majas üles Eesti tippmuusikud ja solistid, kellest mitmed on tuntud ka maailmalavadel.

Veebruar toob Mustpeade maja

lavale maailmas laialt tuntud Eesti viiuldaja Anna-Liisa Bezrodny koos meie tipp-pianisti Irina Zahharekovaga (kontsert 28.02) ning klassikalise muusika Grammy auhinna pälvinud klavessinisti Reinut Teppi, kes esineb klavessiiniduos hinnatud muusiku Iren Lillega (kontsert 21.02).

Märtsis annab sooloõhtu rahvuss­ooper Estonia solist Helen Lokuta, keda saadab klaveril pianist Martti Raide (kontsert erandkorras kolmapäeva õhtul, 13.03). Märtsi lõpus, 28. kuupäeval jõuab lavale huvitava koosseisuga kvartett, kus koos musitseerivad viiul, klarnet, tšello ja klaver. Laval Eesti kammermuusika staarid Olga Voronova, Edmunds Altmanis, Leho Karin ja Mati Mikalai.

11. aprillil esineb pianist Kadri-Ann Sumera, kelle soolokontserdil kõlavad virtuoossed teosed Scarlatti, Haydni ja Bachi sulest. Eksperimentaalne kammerlik ooperilavastus sopran Kai Kallastu ja klavessinist Marju Riisikampi esituses tuleb ettekandmisele 25. aprillil. Euroopa päeval, 9. mail kohtuvad laval oboe ja klaver −

Heli Ernits ja Lea Leiten esitavad romantilisi teoseid maailmaklassikutelt, nagu Debussy, Saint-Säens jt.

Interpreetide liidu kevadhooaja lõpetab 30. mail palju tunnustust pälvinud noortest talentidest koosnev keelpillikvartett Prezioso koos Eesti tipp-tšellisti Henry-David Varemaga.

Korraldame ka eelkontserte Eesti maakondades. Nende kohta leiab lisainfot meie kodulehelt. Nagu alati, kehtib meie kontsertidel muusikaõpetajatele ja suurematele gruppidele sooduspilet.

Kammermuusika gurmaanidel tasub silm peal hoida ka Estonia kontserdisaalis toimuval ELIITkontserdite sarjal.

Lisainfot saab meie kodulehelt www.interpreet.ee .


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!