Rahvusooper Estonia toimekas kevad

8. veebr. 2013 Rahel Otsa - Kommenteeri artiklit

Jaanuari lõpus valmis Priit Pajusaare, Aapo Ilvese ja Andres Puustusmaa koostöös Mark Twaini põneva noortejutustuse „Prints ja kerjus” ainetel tehtud muusikalavastus noortele, mis räägib kahe poisi uskumatutest seiklustest 16. sajandi Inglismaal. Et saada teada noorte endi arvamust uue ooperi kohta, oleme välja kuulutanud kirjandikonkursi „Prahihoovist kuningakotta – õnn või õnnetus?”. Konkursitööde esitamise tähtaeg on 25. veebruar ning võitjad kuulutatakse välja teatrikuu alguses, 7. märtsil. Kõik kirjandikonkursile laekunud tööd paneme üles ka uude avatavasse blogikeskkonda, kuhu edaspidi on oodatud laste ja noorte arvustused nii rahvus­ooper Estonias nähtud lavastuste kui ka teiste ooperi- ja balletiteatri elamuste kohta. Lehekülje eesmärk ongi pakkuda noortele võimalust avaldada oma arvamust ja diskuteerida teatri teemadel.

Jätkame koolidele ekskursioonide ja haridusprojektide korraldamist. Mudilastele pakume ooperiteatrit tutvustavaid haridusprojekte „Mäng muusika saatel” ja „Hunt ja seitse kitsetalle” ning põhikooliealistele tutvustame balleti ja selle kostüümide ajalugu projektis „Päikesekuningast Kratini”.

Aprillis on plaanis väike ringreis. Nimelt saab meie Segasumma suvila omale rattad alla, tänu millele on võimalik menukat lasteetendust „Pipi Pikksukk” näha ka Pärnus, Viljandis, Paides, Jõhvis ja Tartus.

Mais leiab aset sügisel alguse saanud noorte ooperilauljate koolitusprogrammi „OPERAtsioon VOX” lõppkontsert, kus tulevased ooperistaarid vahepeal õpitut demonstreerivad.

Lähemat infot nii „Printsi ja kerjuse” kirjandikonkursi tingimuste kui ka kõigi teiste meie maja tegemiste kohta leiate koduleheküljelt www.opera.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!