Rahvusraamatukogus algas juubeliaasta

22. veebr. 2013 Mari Klein - Kommenteeri artiklit

Eesti rahvusraamatukogu, mis institutsioonina peab tänavu samaväärset juubelit kui riik ning hoonena saab kahekümneseks, alustas sel nädalal juubeliaastat lahtiste uste päevadega.

Täna kell 12 oodatakse kultuuri- ja kirjandushuvilisi rahvusraamatukogu naiskoori kontserdile, ekskursioonile „Avasta ühiskonna toimimise põhitõed” ning töötuppa „Kuidas pikendada raamatu eluiga”. Kell 13.30 algab ekskursioon parlamendi raamatukogus Toompeal. Kell 15 kõlab muusikasaalis salongi­muusika noodikogust ning 6. korruse auditooriumis kõneleb kirjanduskriitik Maire Liivamets teemal „Mälu ja mäletamine eesti kirjanduses”. Kell 15.30 algab digiteerimist tutvustav ekskursioon. Kell 17 saab nurga­saalis kuulata loengut „Pärlid harulduste kogus” ning humanitaarteaduste saalis loeb valitud ilukirjandustekste Jan Kaus.

Suuremad pidustused on alles ees: hoone 20. aastapäeva tähistatakse septembris ning rahvusraamatukogu 95. aastapäeva detsembris.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!