Täna peetakse Turvalise interneti päeva

5. veebr. 2013 - Kommenteeri artiklit

Täna, 5. veebruaril tähistatakse Insafe võrgustiku initsiatiivil kümnendat korda Turvalise interneti päeva, mis tõstab enam kui 100 riigis fookusesse laste ja noorte turvalisema interneti kasutamise ning kutsub üles muutma internetti lastele paremaks kohaks. Sel aastal pööratakse Turvalise interneti päeva juhtmõtte „Suhtle mõistlikult“ kaudu tähelepanu noore netikasutaja õigustele ja kohustustele, teatas Tiigrihüppe SA ja MTÜ Lastekaitse Liit.

„Internet on noorele inimesele igapäevane suhtlusvahend. Koht, kust infot otsida ja kindlasti ka koht, kus end väljendada ja oma mõtetele tagasisidet saada. Oleme laste ja tegelikult ka täiskasvanute veebikasutusest rääkinud nüüd juba tubli seitse aastat. Enamasti juhendame õpilasi, kuidas internetti enda heaks kasutada, sel aastal keskendume vastutusele. Siinjuures tahaksin panna lapsevanematele südamele, et andes lapsele võimaluse internetti kasutada, võtate te automaatselt endale kohustuse olla kursis tema online-toimingutega“ rääkis Targalt Internetis projekti teavitustegevuste juht Triin Kangur.

Eestis tähistatakse Turvalise interneti päeva terve nädala jooksul korraldatavate üritustega.

7. veebruaril toimub Tartus konverents „Minu jalajälg internetis“, kus võetakse luubi alla laste ja noorte õigused ja kohustused internetis. Konverentsil esinevad ettekannetega Tallinna Ülikooli Kommunikatsiooni Instituudi õppejõud Priit Hõbemägi ja Tartu Ülikooli Meediauuringute vanemteadur Andra Siibak. Noorte õigustest internetis ja kasutusriskidest räägib Riigi Infosüsteemi Ameti infoturbe ekspert Anto Veldre ning häid soovitusi, kuidas ohuolukordades toime tulla, jagab lastepsühholoog Tiiu Meres. Ettekannetele järgnevad kolm paralleelset töötuba noortele, õpetajatele ja lastekaitsetöötajatele.

Rohkem kui 1000 last osalevad üle Eesti toimuvatel Targalt internetis koolipäevadel, mida viivad läbi Tiigrihüppe Sihtasutuse koolitajad. Lisaks toimub Tallinnas ja Tartus teavituskampaania „Respekt“, mille eesmärk on pöörata teismeliste tähelepanu arukale internetisuhtlusele.

Kutsume kõiki koole ja teisi asutusi võtma osa Turvalise interneti nädala tegevustest ning tähistama Turvalise interneti päeva. Rohkem infot leiab veebilehelt www.targaltinternetis.ee .

Projekti „Targalt internetis“ viivad koostöös ellu MTÜ Lastekaitse Liit, Tiigrihüppe Sihtasutus, Lasteabitelefon 116 111 ning Politsei- ja Piirivalveamet. Projekti tegevusi finantseerib valdavalt Euroopa Komisjoni programm „Safer Internet“.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!