Tartus tuleb avalik loeng lapsekasvatusest ja suhetest vanematega

6. veebr. 2013 - Kommenteeri artiklit

Esmaspäeval, 11. veebruaril saab Tartu ülikooli sotsiaal- ja haridusteaduskonnas aadressil Lossi 36-214 kella 14.15-15.45 kuulata Rootsi West University dotsendi dr. Emma Sorbringu avalikku loengut teemal “Parent Behaviour and Child Adjustment Across Cultures”, teatas Tartu Ülikooli pressiesindaja.

Emma Sorbringu uurimused on seotud arengupsühholoogiaga. Ta vaatleb laste kasvatamise mustreid eri kultuurides ning uurib laste ja noorte internetikasutuse ja identiteediloome protsesse online-keskkonnas.

Sorbring käsitleb oma loengus üheksas riigis (Hiina, Kolumbia, Itaalia, Keenia, Jordaania, Filipiinid, Rootsi, Tai ja USA) tehtud uuringu tulemusi, kus rahvusvaheline teadlaskond intervjueeris lapsi ja nende vanemaid. Samuti arutleb ta lapsevanemaks olemise kultuuriliste aspektide üle ning räägib, kuidas lapsevanema suhe lapsega mõjutab lapse arengut.

Loeng toimub inglise keeles ning seda kuulama on oodatud kõik.

Loengut ja lektori visiiti Eestisse toetab Daphne projekt Eradication of the Use of Physical Punishment on Children within Family and Insitutions.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!