Ugalalt lastele ja noortele

8. veebr. 2013 Liis Aedmaa - Kommenteeri artiklit

Küllap on kõik vanameister Sir Terry Pratchetti loomingu austajad kursis, et pisut enne meie maailma tüürimist 2013. aastasse jõudsid Ugala suure saali lavale Kettamaailmas aset leidvad peadpööritavad seiklused. Nimelt on lavastaja Sander Pukk andnud elu raamatu „Õed nõiduses” tegelastele. Ühel tormisel sügisööl leiavad väikeses Lancre kuningriigis aset rahutust tekitavad sündmused. Kuningas Verence on segastel asjaoludel hukkunud, tema pisipoeg ja troonipärija on kadunud, kuningatrooni ja võimu aga haaranud hertsog Felmet koos oma verejanulise kaasaga … Kuningas Verence’il ei ole mõistagi mingit kavatsust siinset maailma maha jätta enne, kui tema tapjale on kätte makstud, ning asjade käiku on sunnitud sekkuma kolm nõida: vanaema Weatherwax, Nanny Ogg ja Magrat Garlick. Kas lavalt kõlab ka Nanny Oggi kurikuulus laul siili eelistest loomariigi teiste esindajate ees, tuleb igal huvilisel endal järele uurida.

Nõidadele lisaks täidavad Ugala lava noorusliku säraga veel kevadeni Viljandi kultuuriakadeemia teatritudengid populaarses noortemuusikalis „Inetu!”. H. C. Anderseni „Inetust pardipojast” ainest saanud muusikali peategelane on teistest erinev, aga ema hoolib ja armastab teda, hoolimata ta ebaharilikust välimusest, väga. Väljatõugatuna ja narrimisest muserdatuna satub Inetu laia maailma. Nii omade kui ka võõraste hulgas on neid, kes tema peale näpuga näitavad, aga ka neid, kes teda aitavad ja toetavad. Seikluste käigus kohtub ta kauni luige Pennyga ja noorte vahel tärkab armastus. Suurepäraste laulude ja tantsudega muusikal pakub äratundmismomente ja kutsub noore inimese olulistel teemadel kaasa mõtlema.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!