Vanemuises on kõrvuti suur- ja väikevormid

8. veebr. 2013 Ave-Marleen Rei - Kommenteeri artiklit

Vanemuise 143. hooaja kevadine pool toob vaatajate ette kaheksa uuslavastust.

 

• 9. veebruaril esietendub Sadama­teatris iiri autori Martin McDonaghi näidend „Üksildane lääs”, mille seab lavale Tanel Jonas ja kus mängivad Riho Kütsar, Andres Mähar, Karol Kuntsel ja Kristiina-Hortensia Port.

 

• 14. veebruaril toob Mare Tommin­gas Teatri Kodus välja lastelavastuse „Kuldvõtmekese lugu”. Paljude põlvkondade lastele hästi tuntud Buratino loo tantsuversioonis astuvad publiku ette ka Vanemuise tantsu- ja balletikooli nooremate klasside õpilased.

 

• 22. veebruarist alates säravad Sadamateatris Uku Uusbergi uues lavastuses „Paplid tuules” Vanemuise raskekahurväelased Hannes Kaljujärv, Aivar Tommingas ja Jüri Lumiste.

 

• 9. märtsil jõuab suures majas publiku ette Vanemuise tantsija Silas Stubbsi debüütlavastus „Kaunitar ja koletis”. Uusgooti sugemetega ballett tõotab tulla mänguline ja fantaasiaküllane, fookusesse tõstetakse kõik see, mis toimub tegelaste hinges. Lavastus on mõeldud noortele alates 14. eluaastast.

 

• 6. aprillil toimub selle hooaja ainus suur ooperiesietendus. Lavastaja Dmitri Bertman (ooperiteater Helikon, Moskva) ning muusikajuht ja dirigent Paul Mägi toovad lavale Pjotr Tšaikovski ooperi „Jevgeni Onegin”. Osades Linus Börjesson (Rootsi), Karmen Puis, Jovita Vaskeviciute (Leedu RO) või Teele Jõks, Merunas Vitulskis (Leedu) või Roland Liiv, Merle Silmato (Soome RO) või Valentina Kremen, Annaliisa Pillak, Koit Soasepp (Soome RO) või Märt Jakobson jt.

 

• 13. aprillil esietendub Sada­ma­teatris Enda Walshi mononäidend „Mistermees”, mille lavastab Maria Soomets ning kus mängib Robert Annus.

 

• 4. maist alates on Vanemuise suur maja noorte päralt, esietendub legendaarne noortemuusikal „Grease” – peaosades Getter Jaani ja Uku Suviste. Paljudes teistes osades astuvad üles avalikul konkursil rollidesse valitud noored.

 

• Hooajale paneb punkti kontsert-tantsuetendus „Thriller. Tribute to Michael Jackson”, mis esietendub 7. juunil suures majas. Kokku antakse juunis 13 etendust, neist kaks Tallinnas Nokia kontserdimajas.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!