Veebruar toob kinoekraanidele huvitavad linateosed

8. veebr. 2013 Liis Mengel - Kommenteeri artiklit

Eelseisev Oscarite jagamise kuu toob Forum Cinemas kinodesse palju huvitavat ja õpetlikku, mida annab ühitada nii mõnegi koolis omandatava õppeainega.

Ajalooline teos „Lincoln” toob kinopublikuni ajaloo ühe märkimisväärseima isiksuse ning Ameerika Ühendriikide ühe kuulsaima presidendi kireva elu viimased neli kuud. Luubi alla on võetud Lincolni võitlus orjuse lõpliku keelustamise ehk Ühendriikide konstitutsioonis vastava paranduse läbisurumise nimel. Suhteliselt lühikesele ajaperioodile keskendudes maalitakse Lincolnist portree kui inimesest, mitte kui müütilisest kangelasest. Film on 12 Oscari nominent.

Näha saab ka Victor Hugo 150 aasta eest ilmavalgust näinud suurteose järgi vändatud linateost „Hüljatud”. Versioon erineb varasematest selle poolest, et põhineb 30 aastat tagasi võidukäiku alustanud suurejoonelisel muusikalil, mis keskendub Pariisis aset leidnud sündmustele, mil kehvikud ja ebavõrdsust vihkavad üliõpilased valitseva klassi vastu üles tõusid. „Hüljatud” paneb lugeja-vaataja küsima, milline on meie vastutus nende ees, kelle elu on jalge alla tallatud. Kaheksa Oscari nominent.

Alates 8. veebruarist saab nautida Lev Tolstoi kuulsa romaani „Anna Karenina” suurejoonelist ekraniseeringut, mis toob vaatajateni traagilise loo Peterburis elava daami Anna ja ulja krahv Vronski keelatud armastusest. Nelja Oscari nominent.

Lisaks toome 10. veebruaril vaatajateni Moskva Suure Teatri balletitrupi etenduse „Don Quijote” ning 16. veebruaril Metropolitan Opera HD Live raames uuslavastuse „Rigoletto”.

Pakume koolidele ka sel aastal võimalust külastada meie kinosid soodustingimustel, sealhulgas grupi kohta kuni kahel õpetajal tasuta. Seega, miks mitte teha koos klassiga midagi toredat ja mitmekesistada õppetööd ühise filmivaatamisega? Või planeerida elamusterohke ühine kinokülastus klassiekskursiooni osana?

Lisainfo www.forumcinemas.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!