Von Krahl ootab noori

8. veebr. 2013 Tarmo Tähepõld - Kommenteeri artiklit

Alates 10. aprillist mängib Von Krahli teater veel kümme korda Hiina muinasjuttudel põhinevat hoogsat ja kaasakiskuvat lavalugu „Von Krahli muinasjutud”, mille sobiv publik on vanuses 7−77 aastat.

Näitlejad Liina Vahtrik, Ivo Reinok, Ott Kartau, Ragne Veensalu ja Kait Kall jutustavad iidse teekonnaloo pimedast poisist, kes kasvas üles metsas loomade keskel, õppis loomadelt muinasjutuvestmist ja leiutas lindude laulu järgi maailma esimese pilli. Lugu vürtsitavad ootamatud käänakud ning vonkrahlilik segu naerust ja nutust.

Lavastaja Mart Koldits, kunstnik Eve Ormisson.

27. maist kuni 13. juunini etendub Kultuurikatla Aias eelmisel aastal valminud noortelavastus „13”, mida võib pidada Merle Karusoo 1980. aasta legendaarse dokumentaallavastuse „Olen kolmeteistkümne aastane” taassünniks. Sel korral oli Merle Karusoo trupi mentor. Lavastuse tegi Von Krahli noor trupp, kes käis ka koolides õpilastelt lugusid kogumas. Materjali kogumisel oli abiks Rocca Al Mare kooli psühholoog Rita Rätsepp.

„Probleemid ja vastuolud, mida see periood noore inimese ette seab, on Von Krahli trupil vaimukalt, rõõmuga ja mitte üle pingutades välja mängitud ja see on päris cool,” on kirjutanud Janar Ala (PM 18.06.2012).

Näidendi on lavastanud Jim Ashilevi, kunstnikutöö on teinud Nele Sooväli ja muusikalise kujunduse Reigo Ahven. Mängivad Kait Kall, Ott Kartau, Mart Koldits, Liis Lindmaa, Madis Mäeorg, Tõnis Niinemets, Mari Pokinen, Ragne Veensalu.

Etendus on tasuta. Istekoha kindlustamiseks võib broneerida koha alates aprillist aadressil kersti@vonkrahl.ee või 520 7882.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!