Abituriendid valisid ülikooli

22. märts 2013 Raivo Juurak - Kommenteeri artiklit

Lõppev koolivaheaeg oli täis ülikoolide avatud uste päevi. Juba 15. märtsil alustas sellega Tallinna ülikool, 19. märtsil jätkas Tallinna tehnikaülikool, 20. märtsil Tartu ülikool ja maaülikool, 21. märtsil Viljandi kultuuriakadeemia, sisekaitse- ja mereakadeemia jne.

Oodatust rohkem abituriente külastas tänavu tehnikaülikooli avatud uste päevi. TTÜ turundusdirektori Heiki Lemba hinnangul on noored hakanud mõistma, kui vajalik on tehnikaerialade õppimine Eesti ühiskonnale, ning teadvustanud endale ka, et tehnikaülikooli lõpetanud saavad alati tööd, kusjuures nende palk on kõrgem kui teiste ülikoolide lõpetanutel.

Keemiahuvilised said teha kemikaalidega katseid.

Keemiahuvilised said teha kemikaalidega katseid.

Orissaare gümnaasiumi abiturient Lembitu Valdmets meenutab, et talle kirjutati juba lasteaia lõputunnistusele, et tegemist on tehnikahuvilise lapsega, keda ootab tehnikaülikool. Tehnikaülikooli avatud uste päeval uuris ta, kuidas informaatikat ja arvutisüsteeme õppima pääseb. Ta on õppekavad läbi uurinud ja teab, mille eest EAP-sid antakse. Igaks juhuks kavatseb ta kandideerida ka Tartu ülikooli füüsikaosakonda.

Suur osa Lembitu Valdmetsa klassikaaslastest soovib astuda mereakadeemiasse, sest Orissaare gümnaasiumis on tugev merenduskallak. Aga seal on ka tugev humanitaarsuund ning mitu noort kavatseb minna Tartu ülikooli ja Viljandi kultuuriakadeemiasse. Lembitu Valdmets tahab kohe pärast loodetavat sissesaamist kohustusliku aasta kaitseväes ära teenida. Kui pärast lõpetamist töökohti pakkuma hakatakse, siis ei pea ütlema, et vabandust, pean aastaks kaitseväkke minema, selgitab noormees.

Arhitektuuri erialast huvitatud said proovida, kas nad oskavad geomeetrilisi kujundeid joonistada.

Arhitektuuri erialast huvitatud said proovida, kas nad oskavad geomeetrilisi kujundeid joonistada.

Jorma Hiie Rakvere reaalgümnaasiumist käib alles 11. klassis, kuid tuli varakult uurima, missugust tehnikaeriala valida. Kuna ta teab, kuidas mootorid töötavad, tundub TTÜ kõige õigem valik. Kui sisse ei saa, on teine variant õppida lennuakadeemias piloodiks.

Darja Injukina Mustamäe reaalgümnaasiumist tahab õppida tehnikaülikoolis keemiat või maaülikoolis veterinaarmeditsiini. Tema klassikaaslane Jekaterina Tšerneštšuk on huvitatud TTÜ logistika erialast või TLÜ romaani keeltest. Enamik tüdrukute klassikaaslastest tahab edasi õppida TTÜ-s, sest on õppinud reaalkoolis, pealegi asub TTÜ nende kodule kõige lähemal. Tütarlapsed on mures ainult eesti keele lõpueksami pärast, muuga usuvad nad hakkama saavat.

Masinaehituse eriala tudengid sõitsid saalis ringi omaehitatud kaadervärkidega.

Masinaehituse eriala tudengid sõitsid saalis ringi omaehitatud kaadervärkidega.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!