Anne Franki rändnäitus jõuab Eesti koolidesse

27. märts 2013 - Kommenteeri artiklit

Täna avavad haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo ning Inimõiguste Instituudi juhatuse esimees Vootele Hansen Tallinna Nõmme Gümnaasiumis rändnäituse „Anne Frank – ajalugu tänaseks päevaks”.

Anne Franki rändnäitus on haridusprojekt, mis on suunatud eelkõige noortele, kes saavad süvendada oma teadmisi holokausti ja Teise maailmasõja kohta. Pärast avamist Nõmme Gümnaasiumis liigub näitus edasi Eestimaa teistesse koolidesse.

Eestimaa koolides on rändnäitus üleval keskmiselt kaks nädalat. Väljapaneku kaudu ja läbi Anne Franki loo saavad lapsed rohkem teadmisi Teise maailmasõja kohta ning õpetaja abiga arutleda inimõiguste teemadel: rassism, vähemuste tagakiusamine, poliitilised, kultuurilised ja etnilised erinevused. Samas annab see hea võimaluse vaadelda inimõiguste arengut alates 1945. aastast.

Anne Franki lugu kõnetab ka tänapäeva noori, kes mõistavad tänu sellele paremini omaenda vabadust ja inimõiguste olemust – koos sellega kaasnevate ideaalidega.

Näituse koordinaator on Anne Franki maja Hollandis ning seda on eksponeeritud paljudes maailma riikides: Austrias, Prantsusmaal, Soomes, Suurbritannias, Itaalias, Portugalis jm. Eestikeelne versioon valmis tänu koostööle haridus- ja teadusministeeriumiga. Näituse Eesti koordinaator on Inimõiguste Instituut.

Inimõiguste Instituut alustab Anne Franki näitusega koolidele mõeldud rändnäituste sarja. Sarja järgmine näitus kannab nime „Inimõigused Eestis nõukogude võimu all“ ja valmib koostöös Eesti Mälu Instituudiga.

Infot Anne Franki näituse kohta leiab veebilehelt www.eihr.ee/naitused/anne-frank .


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!