Domineerima peab eesti keel

1. märts 2013 Liina Hirv Eesti õpilasliidu juhatuse esimees - Kommenteeri artiklit

Kõrgharidus on meie keele ja kultuuri säilimise oluline alustala, mistõttu ülikoolis peaks pakkuma haridust peaasjalikult emakeeles. Selle kaudu on kindlamini tagatud ka hariduse kvaliteet. Samas arvestades, kui oluline on tulla oma erialas toime ka võõrkeeles, ei teeks sugugi paha, kui teatud osa õpingutest oleks võõrkeeles, mis laiendaks õppurite keeleoskust ja silmaringi. Ühtlasi loob see soodsama keskkonna kutsumaks loenguid andma välisõppejõude.

Ülikoolid hakkavad tulevikus niikuinii looma enam võõrkeelseid õppekavasid, sest reformiga muutusid need ainsateks, mis on tasulised ja võimaldavad asuda kõrgkoolis õppima neil, kes tasuta kohtadele ei pääse.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!