Evelin Ilves tänas Stockholmis puudega laste toetajaid

19. märts 2013 - Kommenteeri artiklit

Puudega lastele ning nende peredele suunatud nõustamis- ja arenduskeskuse Eesti Agrenska Fondi patroon Evelin Ilves osales täna Eesti saatkonnas Stockholmis fondi 10. aastapäevale pühendatud vastuvõtul, kuhu olid kutsutud senised ja tulevased koostööpartnerid.

Evelin Ilves tänas oma sõnavõtus kõiki inimesi ja organisatsioone, kes on annetanud raha ja pühendanud aega puudega ja harvaesinevate haigustega laste ning nende perede aitamisele.

„Patroonina soovin Eesti Agrenska Fondile edu ning järjepidevust laste ja nende perede igakülgsel toetamisel. Selliste organisatsioonide panus on hindamatu,“ lisas Evelin Ilves.

Sihtasutuse 10. aastapäevale pühendatud vastuvõtul annetas Stenströms Skjortfabrik’i esindaja Anders Bengtsson fondile 50 000 eurot ning Eesti Vabariigi aukonsul Göteborgis, Vätterledens Invest AB esindaja Lars-Eric Boreström annab firma tootevalikust Eesti Agrenska Fondile valgustid.

Evelin Ilves võttis Eesti Agrenska Fondi kutse hakata sihtasutuse patrooniks vastu 2007. aastal, enne seda külastas presidendipaar ka Göteborgi lähedal asuvat Ågrenska sihtasutust.

„Arstina teadsin ma haruldaste haiguste meditsiinilistest aspektidest, kuid alles patroonina sain aimu, kuivõrd olulised on lastele ja peredele süsteemsed tugiteenused ning sarnaste diagnoosidega laste ja nende perede omavahelise kontakti tagamine. See võib nende jaoks vahel olla isegi olulisem kui meditsiiniline ravi,“ lisas Evelin Ilves.

Evelin Ilves kohtub Stockholmis ka Rootsi Ågrenska Perekeskuse patrooni kuninganna Silviaga.

Eesti Agrenska Fond on Rootsi Ågrenska Fondi tütarfond, mille eesmärgiks on olla kaasaegne puudega ja harvaesinevate haigustega lastele ja nende peredele suunatud nõustamis- ja arenduskeskus Eestis. Eesti Agrenska peamisteks tugiteenusteks on perenõustamine, toimetuleku- ja tööõpe, aitamaks erivajadustega lapsel kasvada täiskasvanuks, ja lapsehoiuteenus ehk ajutine hoideteenus erivajadustega lapse perele.

Hetkel on Eesti fondi suurprojektiks leida vajalik lisarahastus ning lõpetada ehitustööd Tartu lähedase Tammistu mõisa kujundamisel Eesti puuetega ja harvaesinevate haigustega laste ja nende perede nõustamis- ja rehabilitatsioonikeskuseks, millele Rootsi kuninganna Silvia pani 2007. aastal nurgakivi.

Eesti Agrenska Fondi koduleht asub siin .

Evelin Ilves Eesti Agrenska Fondi 10. aastapäevale pühendatud vastuvõtul Eesti saatkonnas Stockholmis. Fotod: Vabariigi Presidendi Kantselei

Evelin Ilves Eesti Agrenska Fondi 10. aastapäevale pühendatud vastuvõtul
Eesti saatkonnas Stockholmis.
Fotod: Vabariigi Presidendi Kantselei


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!