Inglise keel on võtmetähtsusega

1. märts 2013 Monika Maljukov Eesti üliõpilaskondade liidu juhatuse ­esimees - Kommenteeri artiklit

Bakalaureuseõpet kui esimese astme haridust peab olema võimalik läbida eestikeelsel õppekaval. On oluline, et noori valmistataks ette erialaselt inglise keelt kasutama, mis teeb magistriõppes ning doktorantuuris hakkamasaamise lihtsamaks. Juba praegu on bakalaureuseõpingutes oluline osa ingliskeelse materjali omandamisel – loengud ja seminarid võivad olla eesti keeles, kuid nendeks valmistumisel on sageli ainus võimalus kasutada ingliskeelset materjali. Kõrgkoolide konkurentsivõimelisuse valguses ei ole haridus ühe riigi keskne, maailmas on aga võtmetähtsusega inglise keel. Sellest lähtudes on oluline, et magistriõppes oleks rohkem ingliskeelset õpet.

Eestikeelse õppekavaga on tegemist, kui õpe on üle 50% eesti keeles. Keeruline on aga hinnata, kui suures mahus hõlmab konkreetne aine teisi keeli. Võõrkeelsete elementide olemasolu õppekavas peab olema eelnevalt välja toodud.

Magistriõpingutes on võõrkeelse kirjanduse kasutamine vältimatu. Maailmatasemel artiklid ning kirjandus on üldjuhul inglise keeles ja kõrgkoolis õppides peab selleks valmis olema. Kindlasti on neid, kellel on võõrkeelset kirjandust väga raske kasutada, kuid see muutub lihtsamaks iga uue tekstiga. See omakorda arendab erialase inglise keele oskust ning laiendab tulevikuvõimalusi.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!