Inglise õpetajatel uus palgasüsteem

28. märts 2013 - Kommenteeri artiklit

Inglismaa ja Wales muudavad õpetajate palgasüsteemi tulemuspõhiseks. Kui seni sõltus õpetaja palk tema tööstaažist ning kasvas automaatselt iga lisanduva tööaastaga, siis uue süsteemi järgi hakkab edutamine põhinema iga-aastasel tulemuste hindamisel. Lisaks antakse koolidele vabamad käed palkade üle otsustada, et oleks võimalik motiveerida tublimaid õpetajaid.

Õpetajad on valitsuse plaani vastu aga juba häälekalt protestinud. „Tulemuslikkusega seotud tasustamisel on katastroofiline mõju õpetajate värbamisele ja motiveerimisele,” ütleb õpetajate ja lektorite ühingu juht Mary Bousted. Tema sõnul ei saa siis koolijuhid enam keskenduda õpetamisele ja õppimisele, vaid peavad tegelema palgasüsteemi kujundamisega. „Lisaks muutub õpetajate elu ebakindlaks, kuna nad ei tea enam, kui palju nad hakkavad teenima.”

BBC News


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!