Kutsekoolide tuleproov Eesti Näituste messikeskuses

15. märts 2013 Raivo Juurak - Kommenteeri artiklit

Tallinnas toimus 8. ja 9. märtsil Eesti Näituste messikeskuses kutsehariduse suursündmus „Noor meister 2013”.

Noorte huvi ürituse vastu oli suur, õpilasi tuli võistlusi vaatama isegi eribussidega ja messikeskus oli tihedalt rahvast täis. Magnetina mõjus ka tõsiasi, et sissepääs oli kõigile tasuta.

Messikeskus oli jagatud kaheks: ühel pool olid boksid, kus õpilased reklaamisid oma kutsekooli, teisel pool asus võistlustanner, kus proovisid jõudu juuksurid, ehitajad, elektroonikud, rätsepad, kokad ja teised – kokku 21 võistlusala.

Võisteldi innukalt, sest tiivustas teadmine, et parimad pääsevad rahvusvahelistele võistlustele ja suudavad ka rahvusvahelises ulatuses ilma teha. Seda lootust toidavad Eesti koondise viimaste aastate head esinemised Worldskillsi ja Euroskillsi võistlustel.

Koolide esitlusigi jälgiti huviga. Suur summ rahvast kogunes Tartu kunstikooli boksi juures, kus kunstiõpilased portreteerisid külastajaid. Huviga prooviti selga ka päästja tulekindlaid riideid. Üllatas sisekaitseakadeemia esitlus, mille käigus demonstreeriti jooksu pannud vangide ükshaaval kinnivõtmist. Aktsioonis lõi kaasa tragi Saksa lambakoer, rippudes kiivalt rabeleva vangi jope varruka küljes.

Kutseharidusmessil oli võimalik tutvuda Eesti kutsekoolides õppimise võimalustega. Avatud oli Rajaleidja karjäärikohvik.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!