Looduse Aasta Foto ootab pilte esmaspäevani

1. märts 2013 - Kommenteeri artiklit

Eesti suurim loodusfotovõistlus ootab koolinoorte pilte Eestimaa kaunist loodusest.

Looduse Omnibussi, Eesti Looduskaitse Seltsi ja Eesti Energia korraldataval fotovõistlusel „Looduse Aasta Foto 2013“ oodatakse osalema lastearvestuses kuni 13-aastaseid ja noortearvestuses kuni 19-aastaseid. Osaleda saab osaleda kolmes võistluskategoorias:  looduspildid, loomapildid ning inimene ja loodus.

Lapsed ja noored võivad oma pilte esitada ka üldarvestuses, kus osalejate vanus ei ole piiratud. Selles on avatud kaheksa võistluskategooriat: loomad oma keskkonnas ja loomaportreed, loomad tegutsemas, maastikupildid, taimed ja seened, inimene ja loodus, vormimängud looduses, mustvalge looduspilt ning maailma loodus.

Võistlustöid saab esitada 4.märtsini võistluse veebilehe kaudu.

Auhinnasaajad kuulutatakse välja 27. aprillil Estonia Kontserdisaalis.

Looduse Aasta Foto auhinnafond on 10 000 eurot. Peaauhinnaks on seekord reis Hiinasse.

Fotosid hindab tunnustatud fotograafidest, kunstnikest ja loodusetundjatest koosnev žürii Rein Marani juhtimisel.

Igas vanuserühmas ja kategoorias antakse välja esimene, teine ja kolmas koht. Kategooria võitu jääb meenutama keraamik Anne Türni loodud skulptuur „Tantsiv hunt”. Kõikide vanuserühmade kõikide kategooriate võitjate seast valitakse võistluse peaauhinna vääriline võistlustöö.

Võistluse internetilehekülg on laf2013.looduseomnibuss.ee, kus on üleval nii võistluseeskirjad kui toimub ka piltide konkursile üleslaadimine.

Fotovõistlus Looduse Aasta Foto toimub tänavu juba 13. korda. Läbi aegade on konkursil auhinnatud tööd ilmunud Loodusfoto Aastaraamatute kaante vahel. Möödunud aastal osales Looduse Aasta Fotol 1400 autorit, kes saatsid võistlustulle ligikaudu 10 500 fotot.

Looduse Aasta Foto võitjad on olnud Jaak Põder (2006), Anton Novožilov (2007), Ants Tammik (2008), Jarek Jõepera (2009), Mats Kangur (2010), Sven Zacek (2011), Argo Argel (2012)


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!