Millest kirjutab 15. märtsi Õpetajate Leht?

14. märts 2013 - Kommenteeri artiklit

Maaülikooli doktoritööl plagiaadikahtlus

Maaülikool on tellinud ekspertiisi hiljuti kaitstud doktoritööle, et kontrollida, kas tegu võib olla plagiaadiga, kirjutab Õpetajate Leht. Maaülikooli õppeprorektor Ülle Jaakma ei soostunud enne ekspertiisi tulemuse selgumist täpsustama, kelle tööd kontrollitakse. „Tegu on väga tõsise kahtlustusega,“ ütles Jaakma. „Rektoraadi tasandil on tehtud otsus, et kõiki asjaolusid kontrollitakse äärmiselt hoolikalt. Kui kahtlus vastab tõele, siis asi avalikustatakse ja inimene jääb kraadist ilma.“ Teadaolevalt ei ole Eesti suuremates ülikoolides doktoritöödes seni veel kordagi plagieerimist ehk võõra töö lubatud kasutamist avastatud.

Väärdunud väärtused

Aasta ajakirjanikuks valitud Rein Sikk kirjutab Õpetajate Lehes, kuidas on aastate jooksul väärdunud õppimise ja õpetamise eesmärk. „Õppimise ja õpetamise ülim eesmärk peab olema Eesti!“ kirjutab Rein Sikk.

Moskvalased õpivad „väljasurevat“ keelt

Venemaa pealinnas elav ajakirjanik Manona Paris kirjutab Õpetajate Lehes , miks moskvalased käivad tema juures oma vabast ajast ja täiesti vabatahtlikult õppimas eesti keelt.

Uus õigekeelsuse sõnaraamat

Õigekeelsuse sõnaraamatu toimetaja Maire Raadik räägib Õpetajate Lehes, mida uut võib leida selle aasta lõpus ilmuvast ÕS-i uuest väljaandest.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!