Millest kirjutab 8. märtsi Õpetajate Leht?

7. märts 2013 - Kommenteeri artiklit

Reaalkooli uuele erakoolile joostakse tormi

Tallinna uuele erakoolile, Reaali Põhikoolile joostakse hoolimata krõbedast õppemaksust lausa tormi, kirjutab Õpetajate Leht. Reaali Põhikool asutati Tallinna Reaalkooli hoolekogu eestvedamisel selleks, et ette valmistada õpilasi Tallinna Reaalkooli gümnaasiumiosale. Märtsis alanud õpilaste registreerimisel oli algul tempo lausa kümme last tunnis ja esimese viie päevaga oli uue tasulise põhikooli tulevasteks õpilasteks registreeritud juba 130 last. Tuleval õppeaastal on reaali põhikoolis õppemaks 1490–1790 eurot.

Aasta õpetajate streigist

Tiina Kangro, äsja Postimehe arvamusliidri tiitli pälvinud ajakirjanik, kirjutab Õpetajate Lehes, et täpselt aasta tagasi toimunud õpetajate streik ei andnud kuigi palju tulemust õpetajatele endile ja koolidele tervikuna, aga ometi sai just õpetajate protestiaktsioonist esimene pääsuke meie riigi puhastumise teel.

Samal teemal võtavad streigi aastapäeval Õpetajate Lehes sõna ka Tallinna ülikooli dotsent Barbi Pilvre, suhtekorraldaja Janek Mäggi, emeriitprofessor Mati Hint jt. Mati Hint leiab näiteks, et õpetajate palk hakkaks tõusma siis, kui majandus-, rahandus- ja peaministri koht anda Indrek Neivelti sugustele majandusmeestele.

Teatrikooli legendaarsed õpetajad

Lavastaja Merle Karusoo kirjutab Õpetajate Lehes kolmest legendaarsest lavakunstikateedri õpetajast: Helmi Tohvelmanist, Karl Aderist ja Voldemar Pansost.

Aafrika kutsub Eesti õpetajaid appi

Eesti õpetajad on töötanud ja töötavad vabatahtlike abilistena mitmes Aafrika riigis. Õpetajate Leht kirjutab, et tulevaks õppeaastaks vajatakse kaht Eesti õpetajat Ghanasse korraldama kohalikele õpetajatele täiendkoolitust ja andma õpilastele lisatunde.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!