Millest kirjutab homne Õpetajate Leht?

21. märts 2013 - Kommenteeri artiklit

Rumal jutt, nõunik Rebane!

Prantsuse lütseumi direktor Lauri Leesi kritiseerib Õpetajate Lehes teravalt haridusministeeriumi nõuniku Epp Rebase seisukohta, et õpetaja töökoormust on ebaõiglane mõõta ainetundide arvuga. „Mind üllatab Epp Rebase jutu juures kõige enam see, et palka õpetajatele suurt ei makstagi, kuid ka nende sandikopikate kokkulugemine on meie ministeeriumile nii tähtis probleem, et selle kallal pidi juurdlema tervelt 12 aastat,“ kirjutab Leesi vastuseks Epp Rebase väitele, et uut palgakorraldust on arutatud juba tosin aastat. Leesi pole rahul sellega, et haridusministeerium tahab muuta õpetajad kuupalga saajateks, kelle puhul pole tähtis, mitu tundi ta klassis tundi annab ja mitu tundi koolis muud tööd teeb. „Kas te olete märganud Ita Everit või Aarne Üksküla lihtsalt teatripuhvetis istumas?“ küsib Leesi. „Ja nüüd võrrelge seda minutitega, mil nad säravad laval. Täiskoormusega õpetajal on 4-5 lavalolekut päevas, nädalas aga 20-24 etteastet.“

Millal tuleb Eestisse Soome lütseum?

Õpetajate Leht kirjutab, et ehkki Eesti üldhariduskoolides on kolme viimase aasta jooksul lisandunud 300 soome keele õppijat ja uus õppekava lubab koolidel valida teiseks võõrkeeleks soome keelt, omandab hõimurahva keelt vähem kui üks protsent õpilastest. Tallinnas on Prantsuse lütseum ja Inglise kolledž, aga millal tuleb Eestis Soome lütseum, küsib Õpetajate Leht, viidates sellele, et soome keele valdamine on paljudele Soomest tööd otsivatele eestlastele hädavajalik oskus.

Statistika ja tegelik palk

Kanepi gümnaasiumi direktor Merike Kaste väidab, et haridusministeerium on õpetajate palgakulude ülevaate aluseks kasutanud statistikat, mis näitab õpetajate palka tegelikust märksa suuremana. 11. märtsil jõudis kohalikesse omavalitsustesse haridusministeeriumi ülevaade õpetajate palkadest ja palgatõusust 2013. aasta jaanuaris. Seda ülevaadet kui kinnitust õpetajate suurest palgatõusust tutvustasid avalikkusele ka paljud meediaväljaanded. Kanepi gümnaasiumi direktor kirjutab nüüd Õpetajate Lehes, et haridusministeerium on kasutanud selle palgaülevaate koostamiseks statistikat, mis näitab õpetajate palkasid tegelikust märksa suuremana.

Tervise-eri

Tänase Õpetajate Lehe vahel on ka Tervise-erileht, milles kirjutatakse õpetajate stressist ja laste kehalise kasvatuse probleemidest.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!