Ministeerium kutsub õpilasi sõnadega vigureid tegema

4. märts 2013 - Kommenteeri artiklit

Haridus- ja Teadusministeerium kuulutab välja õpilaskonkursi „Sõnavigurid“, milles oodatud kirjutiste teema on vaba, kuid vorm tuleb valida kolme võimaliku hulgast. Valida võib, kas kõik sõnad jutus algavad sama tähega või ei ole seal ühtegi R-tähte või on hoopis hästi palju täpitähti.

Töid hinnatakse kolmes vanuserühmas (6-10aastased, 11-14aastased, 15-19aastased) ning auhindu antakse igas vanuserühmas parimale ühe-tähe-loole, parimale R-täheta loole ning parimale täpitäherohkeimale loole.

Parimaid valitakse nende tööde hulgast, mis on piiranguid trotsides loogilised ja terviklikud ning kus sõnu on vanuse kohta parasjagu (nooremas vanuserühmas vähemalt 30, keskmises vähemalt 60 ja vanemas vähemalt 90 sõna).

Konkursitööde esitamise tähtaeg on 10. aprill.

Töid saab esitada nii elektrooniliselt kui ka paberkandjal.

Konkursi žüriis on idee algataja lastekirjanik ja ajakirjanik Tiina Kilkson, keeleinspektsiooni peadirektor ja lastekirjanik Ilmar Tomusk, Eesti Kirjanduse Seltsi esimees Toomas Liivamägi, Eesti Lastekirjanduse Teabekeskuse uurija Jaanika Palm, Eesti Emakeeleõpetajate Seltsi esimees Aime Klandorf, Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituudi keeletehnoloogia teadur Kadri Vider, Tartu Ülikooli keeletoimetaja Marika Kullamaa ning ajakirjanik Raimu Hanson.

Varasemate konkursside kohta saab infot siit .

Lisainfot leiab siit .


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!