Suri kirjanik Heino Kiik

1. märts 2013 - Kommenteeri artiklit

Möödunud reedel lahkus meie seast 85-aastasena kirjanik Heino Kiik (1927–2013). Alates 1969. aastast Eesti kirjanike liitu kuulunud Kiik pälvis 1970. aastal romaaniauhinna „Tondiöömaja” eest ning 1985. aastal „Elupadriku” eest.

Moskvas kirjandust õppinud Kiik on avaldanud hulga romaane, autobiograafiat, näidendeid ja populaarteaduslikke raamatuid. Mitmekordse aiandusharidusega Kiik pälvis tähelepanu ka agronoomiaalase teosesarja „Maailma viljad” autorina. Aastal 1980 kirjutas Kiik alla 40 kirjale. 1990. aastate keskel kaunite kunstide akadeemiat asutada püüdnud Kiik kuulus Eesti Sinisesse erakonda (1994–2000), Eesti demokraatlikusse parteisse (2000–2002) ning seejärel Isamaa ja Res Publica liitu.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!