Tartu ülikoolis on täna lahtiste uste päev

20. märts 2013 - Kommenteeri artiklit

Kolmapäeval, 20. märtsil avab Tartu ülikool kõigile kõrgharidushuvilistele oma uksed. Õppetööga saab tutvuda nii minimessil kui ka teaduskondades, infotundides räägitakse sisseastumistingimustest, õppekavadest ning karjääriplaneerimisest. Toimuvad ekskursioonid raamatukogus, üliõpilaselamutes ja spordiklubis, kus tutvustatakse ka TÜ akadeemilise spordiklubi spordistipendiumit, teatas ülikooli pressiesindaja.

Päev algab kell 11 ülikooli peahoone aulas õpilastele suunatud infotunniga, kus tervitussõnad ütleb Tartu ülikooli õppeprorektor Martin Hallik. Kõrghariduse võimalustest räägib õppejõud Kairi Kasearu ning üliõpilaselust Tartu ülikoolis kõneleb Silver Ool. Muusikalisi vahepalasid pakub Tartu ülikooli ajakirjanduse ja kommunikatsiooni instituudi vilistlane Marten Kuningas.

Ülikooli peahoone fuajees toimub minimess. „Minimessil esindavad teaduskondi ja kolledžeid peamiselt tudengid, kelle käest saab vahetult uurida sisseastumistingimuste, õppimisvõimaluste ja tudengielu kohta,“ sõnab TÜ lahtiste uste päeva korraldaja Piret Normet. Ka teaduskonnad on avanud oma uksed ning kostitavad huvilisi mitmete huvitavate loengutega.

Huvilistel on võimalik külastada tasuta AHHAA meditsiinikollektsioone ning TÜ muuseume. Ekskursioonid toimuvad TÜ raamatukogus, üliõpilaselamutes ja spordiklubis. Spordiklubis tutvustatakse ekskursiooni käigus ka uut spordistipendiumit.

„Õppeaasta alguses anname välja kuni viis stipendiumi silmapaistvaid õppetulemusi näidanud alla 23-aastastele esmakursuslastest noorsportlastele, kes esindavad võistlustegevuses Tartu ülikooli akadeemilist spordiklubi,“ sõnab TÜ akadeemilise spordiklubi spordistipendiumi komisjoni liige Harry Lemberg.

Samal päeval toimub lahtiste uste päev korraga viies Tartu kõrgkoolis – lisaks Tartu ülikoolile ootavad huvilisi ka Eesti maaülikool, Eesti lennuakadeemia, kõrgem sõjakool ja Tartu tervishoiu kõrgkool.

Täpse ajakava ja rohkem infot eribusside kohta leiab siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!