Tervishoiu­kõrgkoolid läbisid edukalt akrediteerimise

1. märts 2013 Heli Mattisen EKKA juhataja - Kommenteeri artiklit

Tallinna tervishoiu kõrgkool ja Tartu tervishoiu kõrgkool läbisid edukalt institutsionaalse akrediteerimise. 21. veebruaril võttis Eesti kõrghariduse kvaliteediagentuuri (EKKA) hindamisnõukogu vastu otsuse akrediteerida mõlemad tervishoiukõrgkoolid seitsmeks aastaks.

Rahvusvaheline hindamiskomisjon tõstis esile kõrgkoolide efektiivset juhtimist ning õppijate, vilistlaste ja tööandjate rahulolu. Kõrgelt hinnati täienduskoolituse kursuste korraldamist ning panustamist ühiskonna arengusse laiemalt. Tartu tervishoiu kõrgkooli puhul tõi komisjon tunnustustväärivana esile kõrgkooli üld- ja personalijuhtimise ning Tallinna tervishoiu kõrgkooli puhul laiemale avalikkusele suunatud tegevuse. Komisjon soovitas Tallinna tervishoiu kõrgkoolil määratleda senisest selgemalt oma eesmärgid ja kavandada konkreetset tegevust teadus- ja arendustegevuse tõhustamiseks. Mõlemal kõrgkoolil soovitas komisjon suurendada inglise keeles pakutavate kursuste hulka, et tõsta tudengite rahvusvahelist mobiilsust ning edendada võõrkeeleoskust.

Tartu tervishoiu kõrgkooli rektori Anneli Kannuse sõnul on välishindamine kõrgkooli avatuse ja koostöö lahutamatu osa: „Välisekspertide tagasiside annab kõrgkoolile kindlust tehtud valikute kohta ja annab kõrgkoolile õppimisvõimaluse. Institutsionaalse akrediteeringu saamine seitsmeks aastaks on järjepidevate õigete valikute kinnitus kogu kõrgkooli kollektiivile.”

„Akrediteerimisotsus on garantiiks tervishoiusektorile ja meie inimestele – tervishoiutöötajaid koolitatakse kvaliteetselt,” sõnas Tallinna tervishoiu kõrgkooli rektor Ülle Ernits.

Institutsionaalsel akrediteerimisel hinnatakse, kas kõrgkooli kui terviku juhtimine on sihipärane ja toimimine tõhus, samuti seda, kas ja kuidas kõrgkool arvestab ühiskonna ootustega ning mil moel tagab oma lõpetajate rahvusvahelise konkurentsivõime.

Kõik Eesti kõrgkoolid peavad institutsionaalse akrediteerimise läbima kord seitsme aasta jooksul. 2016. aastaks on akrediteerimise läbinud kõik Eesti kõrgkoolid. Seni on akrediteerimise läbinud sisekaitseakadeemia ja Eesti maaülikool. Välishindamise eesmärk on toetada strateegilise juhtimise ja kvaliteedikultuuri arengut Eesti kõrgkoolides.

Lähem info on aadressil www.ekka.archimedes.ee .


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!