Algab taas Eesti parima koolisöökla otsing

29. apr. 2013 - Kommenteeri artiklit

Tervise Arengu Instituut (TAI) alustab taas konkurssi Eesti parima koolisöökla väljaselgitamiseks. Osalema on oodatud üldhariduskoolide sööklad või koolides toitlustamist pakkuvad ettevõtted, kel tuleb 6. juuniks saata registreerimisankeet, fotod sööklast ning ühe koolinädala menüü koos tehnoloogiliste kaartidega, teatas instituudi pressiesindaja.

Nende andmete põhjal valib toiduasjatundjatest ja -tehnoloogidest koosnev žürii välja kuus parimat koolisööklat, kes osalevad oktoobri lõpus Tallinna toidumessil finaalvõistlusel, kus koolikokkadel tuleb kindla aja jooksul valmistada koolipäeva näidislõuna ning üks lisaroog.

Kaheksandat korda toimuva konkursi „Parim Koolisöökla” eesmärk on juhtida avalikkuse tähelepanu koolitoidule ja selle valmistajatele ning seeläbi tõsta ka kokkade professionaalsust ja koolitoidu kvaliteeti. Läbi aastate on konkursil osalenud 86 erinevat kooli üle Eesti. Eelmisel aastal oli osalejaid 13.

„Parim Koolisöökla 2012” tiitlit kannab Tabasalu Ühisgümnaasiumi koolisöökla, mida esindasid konkursil Liidia Maikina ja Merle Indermitte.

Tänavuse konkursi peaauhinnaks on reis Stockholmi GastroNord messile. Kõik finalistid saavad ka kingituse ning kõik konkursil osalevad koolid individuaalse analüüsi ja soovitused.

Võistluse tingimused ja ankeet on üleval veebilehel: http://www.terviseinfo.ee/et/konkursid/parim-koolisookla .


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!