Eesti saab tulevikus nutiõpetajad

29. apr. 2013 - Kommenteeri artiklit

Sügisest hakatakse Tallinna ülikooli Haapsalu kolledži klassiõpetaja erialal esmakordselt Eestis koolitatama nutiõpetajaid, vahendab Postimees Lääne Elu artiklit.

Nutiõpetajate koolitus erineb tavaõpetajast selle poolest, et kolmandik nende õppekavast seotakse laste õpetamisel tehnoloogia kasutamisega: õpitakse kasutama interaktiivset tahvlit, nutitelefoni, tahvelarvutit, digikaamerat, e–raamatut, õppemänge, internetti ja selle lõpmatuid võimalusi, kirjutab Lääne Elu.

Uue õppekava looja Piret Lehiste hinnangul on praegune traditsiooniline õpe ammendunud: klassiõpetaja erialale kandideerijaid jääb iga aastaga vähemaks, vilistlased kurdavad, et koolides on tehnoloogia, mida nad kasutada ei oska ja tegevõpetajail on piinlik, sest nad ei saa hakkama vidinatega, millega lapsed vabalt tegutsevad.

Pikemalt saab lugeda siit. 

Originaalartikli leiab siit.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!