Eesti saab tulevikus nutiõpetajad

29. apr. 2013 - Eesti saab tulevikus nutiõpetajad kommenteerimine on välja lülitatud

Sügisest hakatakse Tallinna ülikooli Haapsalu kolledži klassiõpetaja erialal esmakordselt Eestis koolitatama nutiõpetajaid, vahendab Postimees Lääne Elu artiklit.

Nutiõpetajate koolitus erineb tavaõpetajast selle poolest, et kolmandik nende õppekavast seotakse laste õpetamisel tehnoloogia kasutamisega: õpitakse kasutama interaktiivset tahvlit, nutitelefoni, tahvelarvutit, digikaamerat, e–raamatut, õppemänge, internetti ja selle lõpmatuid võimalusi, kirjutab Lääne Elu.

Uue õppekava looja Piret Lehiste hinnangul on praegune traditsiooniline õpe ammendunud: klassiõpetaja erialale kandideerijaid jääb iga aastaga vähemaks, vilistlased kurdavad, et koolides on tehnoloogia, mida nad kasutada ei oska ja tegevõpetajail on piinlik, sest nad ei saa hakkama vidinatega, millega lapsed vabalt tegutsevad.

Pikemalt saab lugeda siit. 

Originaalartikli leiab siit.