János Pusztay tutvustab Eestis oma luulekogu

24. apr. 2013 - Kommenteeri artiklit

Ungari keeleteadlane János Pusztay tutvustab neljapäeval, 25. aprillil kell 18 Tallinnas Ungari Instituudis oma uut, haikusid sisaldavat luulekogu, mille on eestindanud Arvo Valton, teatas Ungari Instituudi pressiesindaja.

Lääne-Ungari Ülikooli professor ja keeleteadlane János Pusztay (1948) on avaldanud luulekogusid ja lühijutte,  tema artikleid on avaldanud ka Eesti meediaväljaanded. Pusztay mängib meelsasti keele ning sõnadega ja selline mängulisus on omane ka tema proosatekstidele. Eesti keeles on ilmunud Pusztay luulekogu “Talvesina” (2009) Arvo Valtoni tõlkes.

Pusztay värke luuleraamat jaguneb neljaks osaks: „Ööpildid”, „Päevapildid”, „Badacsonyi pildid” ja „Polaarjoone taga”. Kõige mahukama osa moodustab esimene osa.

2012. aastal peetud keelekonverentsi „Väikerahvaste keelte riskid ja võimalused“ eel avas János Pusztay Ungari Instituudis tänaseks raamatuks saanud haikudest näituse. Haikusid illustreeris tuntud graafik Ferenc Masszi, kelle töid näeb ka luulekogus kõrvuti György Mészárosi joonistustega.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!