Lasteombudsman ootab lastelt kirjatöid

9. apr. 2013 - 1 Kommentaar

Õiguskantsler lasteombudsmanina kutsub koos Eesti Lastekirjanduse Keskusega kõiki kooliõpilasi kirjutama ja kaasa rääkima laste elu, lapsi ümbritseva keskkonna ja suhete teemadel ning arutlema selle üle, kuidas laste elu Eestis paremaks muuta.

Kirjatöö vormi võib iga kirjutaja ise valida, oodatud on nii esseed, kirjandid, luuletused kui ka muud kirjatükid, mille maksimaalne pikkus on kolm A4. Valida saab nelja teema vahel:

* Head lapsed – need kasvavad vitsata

* Kes kontrollib minu käitumist – kas mina ise või keegi teine?

* Minu mured ja hirmud

* 100-aastane Eesti, kus mul on hea

Kirjutisi oodatakse aadressil lasteombudsman@oiguskantsler.ee või posti teel aadressil Kohtu 8, 15193 Tallinn, märgusõnaga „Lapse hääl” hiljemalt 26. aprilliks. Kirjutisele tuleks märkida autori nimi, vanus, kool ja klass ning lapsevanema või õpetaja kontaktandmed.

Lasteombudsman kaitseb laste ja noorte õigusi suhetes avalikke ülesandeid täitvate inimeste ja asutustega. Eesti sai lasteombudsmani 19. märtsil 2011. aastal, kui õiguskantsler Indrek Tederile pandi lapse õiguste kaitse ja edendamise ülesanded. Lasteombudsmani ülesannete täitmiseks on Õiguskantsleri Kantseleis laste õiguste osakond, kus töötab neli inimest.

Lisainfot konkursi ja ombudsmani kohta saab www.lasteombudsman.ee ja http://www.facebook.com/lasteombudsman .


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Lasteombudsman ootab lastelt kirjatöid”

  1. […] Allikas: https://opleht.ee/4931-lasteombudsman-ootab-lastelt-kirjatoid/ […]

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!