Millest kirjutab 26. aprilli Õpetajate Leht?

25. apr. 2013 - Kommenteeri artiklit

Kas tehnikaülikool „kaaperdab” kunstiakadeemialt arhitektuuriõppe?

Tallinna Tehnikaülikooli nõukogu otsustas alates 1. maist oma ehitusteaduskonna juurde luua arhitektuuri- ja urbanistikainstituudi. Kurjad keeled räägivad, et tehnikaülikool üritab kunstiakadeemialt arhitektuuriõpet üle lüüa. Juba praegu näib vaekauss kalduvat tehnikaülikooli kasuks, sest seal on erinevalt kunstiakadeemiast olemas ka arhitektuuri doktoriõpe.

Soomlane, eestlane ja nigeerlane

„Kõige raskem oli mul Nigeerias põlvitada külavanema ees,” kirjutab Õpetajate Lehes Soome Tuglase Seltsi juhataja, pedagoogikadoktor Jaana Vasama, võrreldes erinevate rahvaste kultuurilisi erinevusi ja meenutades oma üleelamisi Aafrikas, kus ta on töötanud heategevusorganisatsiooni esindajana. „Kui varem olid identiteedi kesksed küsimused, kes ma olen ja kust tulen, siis nüüd on üha tähtsam küsimus, kes ma olen siin just praegu,” leiab Vasama.

Kevadsuvine keelemood

Kui riidemoes löövad sel hooajal laineid pahkluud paljastavad püksid, siis keeles on moeröögatus number üks bürokraatlikku indu paljastav kantseliit, kirjutab Õpetajate Lehes rohkelt näiteid tuues semiootik Priit Põhjala.

Ainult jalgpalli ei saa ma mängida

Õpetajate Lehes on ka südantliigutav portreelugu Värska gümnaasiumi abituriendist Georg Sonnest, kes pole kesknärvisüsteemi kahjustuse tõttu lapsest saati liikuda saanud, kuid asub esmaspäeval koos 14 klassikaaslasega oma esimest  riigieksamit tegema.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!