Millest kirjutab 5. aprilli Õpetajate Leht?

4. apr. 2013 - Kommenteeri artiklit

Valimised annavad väikekoolidele ajapikendust

Õpetajate Leht kirjutab, et maavalitsuste esialgseil andmeil on tänavu vaid kolm kohalikku omavalitsust teatanud oma otsusest muuta kohalik gümnaasium põhikooliks. Vastavalt seadusele saavad kohalikud omavalitsused kooli sulgemise või reorganiseerimise otsuse langetada kõige hiljemalt viis kuud enne uue kooliaasta algust ehk hiljemalt 31. märtsil.

Esialgseil andmeil muutub Harjumaal põhikooliks Kolga Keskkool, Lääne-Virumaal Tapa Vene Gümnaasium ja Viljandimaal Võhma Gümnaasium.

Ehkki haridusministeerium on kohalikele omavalitsustele avaldanud tugevat survet elujõuetute gümnaasiumide sulgemiseks, ei taha kohalikud omavalitsused sügisel ees ootavate valimiste tõttu tänavu koole veel sulgeda, vaid on lükanud ebapopulaarsete , kuid hädavajalike otsuste langetamise edasi valimisjärgsesse aega.

 

Milleks on vaja õpetajate kutsestandardit?

Õpetajate Leht annab ülevaate ka uuest õpetajate kutsestandardi projektist, mida hiljuti haridusfoorumi eestvedamisel arutati. Kutsestandardist peaks saama õpetajate tunnustamise ja enesearendamise vahend, samuti ülikooli õpetajahariduse ja õpetajate täiendusõppe alus.

 

Loomest ja liitlastest

Kirjanike Liidu esimees Karl Martin Sinijärv kirjutab värskes Õpetajate Lehes loomeliitude ühispleenumi 25. aastapäevast, mida sel nädalal Toompeal piduliku kõnekoosolekuga tähistati

 

Contra Kuldre koolis

Margus Konnula, luuletajanimega Contra, kirjutab Õpetajate Lehes, kuidas ta Kuldre koolis aastaid tagasi inglise keelt ja geograafiat õpetas. Contra õpilaste seas oli ka tulevane odaviske maailmameister Andrus Värnik.

 

Loodusharidus

Seekordse Õpetajate Lehe vahel on erileht Loodusharidus, kus on juttu nii õuesõppest kui ka roheliste jalgrattamatkast.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!