Ministeeriumile esitati palju tublisid koolijuhte

18. apr. 2013 - Kommenteeri artiklit

Haridus- ja teadusministeeriumi ülekutsele tunnustada tublisid koolijuhte reageeriti aktiivselt ning kokku esitati 43 koolijuhti. Häid koolijuhte esitasid õpilased, lapsevanemad, õpetajad ja teised koolitöötajad, hoolekogude liikmed, haridusametnikud ning vilistlased, teatas ministeeriumi presiesindaja.

Rapla Vesiroosi Gümnaasiumi direktori Jaan Reimundi kohta anti kiitvaid hinnanguid suisa 15 korral: ta on väga sõbralik ja abivalmis direktor, kes on alati koolipäeva alguses trepi juures kõiki õpilasi tervitamas. Tema isiksus on Rapla Vesiroosi Gümnaasiumi kujunemisel mänginud väga olulist rolli, ühtmoodi väärtustatuna ja olulisena tunnevad end koolis nii õpetajad, õpilased kui ka vilistlased. Ta oskab luua koolis julge ja inspireeriva õhustiku, kaasates kogu koolipere otsustusprotsessi ning näidates head eeskuju. Jaan Reimundi demokraatlik juhtimisstiil on eeskujuks kõigile juhtidele.

Tallinna Ühisgümnaasiumi direktori Mehis Peveri kohta öeldi 13 korral, et ta on õpilastest ja töötajatest hooliv direktor, kes on pühendunud kooli arendamisele, olles ise alati positiivne ja innustav. Ta on mõistev, usaldav ja toetav juht, kes tajub tervikpilti, ühiskonna ja haridusvaldkonna arenguid ning on võimeline kooli sellest lähtuvalt arendama.

Korduvalt nimetatud koolijuhid olid ka Ott Ojaveer Hugo Treffneri Gümnaasiumist, Tiit Lepp Lüllemäe Põhikoolist, Kaarel Aluoja Laupa Põhikoolist, Airi Aavik Virtsu Koolist, Matti Martinson Tallinna Rahumäe Põhikoolist, Jaan Rahuküla Mustvee Vene Gümnaasiumist, Jaanus Järveoja Nõo Reaalgümnaasiumist, Malve Kolli Mustjala Lasteaed-Põhikoolist, Kersti Laastau Paide Ühisgümnaasiumist, Svetlana Variku Palupera Põhikoolist, Tarmo Valgepea Mäetaguse Põhikoolist, Ulvi Läänemets Saku Gümnaasiumist, Hiie Asser Tartu Annelinna Gümnaasiumist, Tõnu Piibur Pelgulinna Gümnaasiumist ja Jaan Lember Kärla Põhikoolist.

Tunnustada sooviti veel järgmisi koolijuhte: Ale Sprenk Krabi Põhikoolist, Enn Lehtpuu Väätsa Põhikoolist, Arvo Kangas Koigi Koolist, Karin Kütt Sillaotsa Põhikoolist, Ülle Luisk Viljandi Gümnaasiumist, Raino Liblik Tallinna Kuristiku Gümnaasiumist, Izabella Riitsaar Tallinna Pae Gümnaasiumist, Toomas Takkis Kuressaare Gümnaasiumist, Gennadi  Bõkov Narva Kreenholmi Gümnaasiumist, Hendrik Agur Gustav Adolfi Gümnaasiumist, Nadežda Tšerkašina Narva  Humanitaargümnaasiumist, Jaan Paas Tallinna Lilleküla Gümnaasiumist, Ivar Hanvere Tõrva Gümnaasiumist, Margus Veri Pärnu Ülejõe Gümnaasiumist, Külli Puhkim Tallinna Saksa Gümnaasiumist, Ülle Riisalu Alu Lasteaed-Algkoolist, Rein Raadla Räpina Ühisgümnaasiumist, Katrin Ohakas Mammaste Lasteaed-Algkoolist, Valeri Novikov Tallinna  Läänemere Gümnaasiumist, Piret Siivelt Tabivere Gümnaasiumist, Helgi Klein Tartu Hiie Koolist, Toomas Kruusimägi Tallinna Inglise Kolledžist, Maria Tiro Jüri Gümnaasiumist, Liivi Lindemann Olustvere Põhikoolist, Andres Laanemets Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasiumist. Samuti nimetati äsjalahkunud Varstu Keskkooli juhi Maido Mändmetsa nime.

Ettevõtmise eesmärk on väärtustada ja tutvustada tublide koolijuhtide häid kogemusi. Tunnustatud koolijuhtide headest kogemustest saavad koolituste kaudu osa kõikide maakondade koolijuhid ning õpetajad.

Koolijuhtide edulood ja head praktikad pannakse kokku käsiraamatuks. Parimad parimate hulgast kutsutakse ka 5. oktoobril Tartus, Vanemuise kontserdisaalis toimuvale Aasta Õpetaja galale.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!