Narva õpetajad õppisid Põltsamaal eesti keelt

12. apr. 2013 Maret Annuk Narva 6. kooli õpetaja, keeleõppe projektijuht - Kommenteeri artiklit

Narva 6. kooli kaksteist õpetajat veetsid integratsiooni ja migratsiooni sihtasutuse korraldatud eesti keeleõppe projekti käigus praktikanädala Põltsamaa ühisgümnaasiumis. Missugused olid muljed?

Natalja Birsanova, ajalooõpetaja: Oli väga huvitav sukelduda tavalise eesti kooli ellu. Meile meeldis kooli asukoht: kabinettide akendest avanes kaunis vaade vanale lossile. Neli aastat tagasi renoveeritud koolihoone nägi välja nagu uus. Nägime kõnevõistlust „Kuldsuu”. Täissaalis oli esinemise ajal absoluutne vaikus. Ka kooli koor ja tantsukollektiiv demonstreerisid oma kõrget taset. Kunstiainete õpetajad on oma ala tõelised tegijad.

Irina Orlova, kunstiõpetaja: Meil õnnestus osaleda Eesti iseseisvuse 95. aastapäeva üritusel, kus ka meie tantsisime koos teistega ühises suures ringis. Tundsin suurt rõõmu rahvatantsu sütitavast energiast. Jäi meelde 11. klassi õpilase sünnipäevaõnnitlus (füüsikatunnis), kus lapsed laulsid sünnipäevalapsele laulu emakeeles, aga mitte inglise keeles, nagu praegu tavaline. On tore, et Põltsamaal kasvatatakse noori armastama rahvuslikke traditsioone, kultuuri ja ajalugu. Ainult niimoodi võib lapsest kasvada vaimselt arenenud isiksus, kellest saab ühiskonna täisväärtuslik liige. Eriliselt tahan ära märkida kunstiõpetajat Siiri Kõrva, kes kaunistab koolimaja, osaleb konkurssidel, külastab teiste linnade muuseume, kasutab tunnis palju infotehnoloogiat, näiteks joonestamise tunnis 3D-modelleerimist.

Jelena Suhhotina, saksa keele õpetaja: Võtsime hea meelega osa kooli üritustest, käisime suusatamas ja uisutamas, külastasime tunde ja viisime neid ka ise läbi. Eriti kasulikuks ja köitvaks osutusid muidugi eesti keele ja kirjanduse tunnid. Tihti käis meil peast läbi mõte, et oleks tore ka ise sellises koolis töötada. Täname Põltsamaa ühisgümnaasiumi juhtkonda ja õpetajaid hindamatu abi eest.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!