Noor Eesti leiutaja võitis Gruusias rahvusvahelisel leiutajate olümpiaadil kuldmedali

29. apr. 2013 - Kommenteeri artiklit

Valga Gümnaasiumi õpilane Sten Raide võitis möödunud nädalal Gruusias toimunud rahvusvahelisel leiutajate olümpiaadil kuldmedali, teatas Eesti Teadusagentuur.

Steni idee on innovatiivne IT-rattalukk, mis võimaldab ratast lukustada SMS-sõnumi või QR-koodi abil. Luku eesmärk on vähendada rattavargusi ja aidata kaasa ratta kasutamise mugavusele. Silberauto toel on valmimas leiutise prototüüp.

Steni juhendasid Eva Tšepurko ja Toomas Duvin Valga Gümnaasiumist ning Henrik Herranen, Marko Paavel ja Raivo Sell Tallinna Tehnikaülikoolist. Sten pälvis leenevalt preemia Eesti õpilasleiutajate riiklikul konkursil, mida korraldavad Eesti Teadusagentuur ja Haridus- ja Teadusministeerium.

7. rahvusvaheline noorte leiutajate olümpiaad (International Young Inventors Project Olympiad) toimus Tbilisis 24.-27. aprillil. Olümpiaadil osales 306 noort leiutajat 27 riigist 124 leiutisega.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!