Parimad linnu- ja metsatundjad tulid prantsuse lütseumist

6. apr. 2013 - Kommenteeri artiklit

25. märtsil tunnistati Tartus parimateks metsatundjateks Tallinna Prantsuse Lütseumi võistkond Copper owl ehk Annaleena Vaher, Mati Lepikson ja Airon Oravas (õpetaja Marje Väli), kes sõidavad 25. ja 26. septembril Eestit esindama rahvusvahelise võistluse „Noored Euroopa metsades” finaali Portugalis.

Kaks päeva hiljem võitis sama võistkond ka Tartu Ülikooli loodusmuuseumi linnuviktoriini.

13–19-aastaste noorte metsandusvõistlusel võeti mõõtu viktoriinis ning metsandusteemaliste plakatite valmistamises ja tutvustamises. Võitjate sõnul oli võistlus üsna raske nii sisuliselt kui ka seetõttu, et toimus inglise keeles. Võistluse esimeses voorus osales 153 võistkonda 48 koolist.

6.–9. klasside linnuviktoriini esimeses voorus osales 57 võistkonda (157 õpilast). Viktoriinil esitati küsimusi kirjanduse põhjal ning osalejatel tuli ära arvata linnulaule ja -häälitsusi. Võitjad said auhinnaks linnuraamatud. Lisaks toimub aprillis parimatele noortele linnutundjatele praktiline väliõppepäev.

Mõlemal võistlusel jäi teisele kohale Tallinna Inglise Kolledži võistkond, kuhu kuulusid Mariin Pantelejev ja Marit Neemela.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!