Tartus räägitakse kadunud maastikest

14. apr. 2013 - Kommenteeri artiklit

Esmaspäeval, 15. aprillil kell 10.15 peab Chemicumi (Ravila 14A) auditooriumis 1019 avaliku loengu „The Lost World of Doggerland“ Birminghami ülikooli professor Vincent Gaffney, kes  räägib Põhjamere alla kadunud maastikest ja sealsetest kiviaegsetest küttidest-korilastest.

Vincent Gaffney, Birminghami ülikooli maastikuarheoloogia ja geomaatika professor ning VISTA keskuse (Visual and Spatial Technology Centre) juhataja, on maailma juhtivaid geoarheoloogia arendajaid, rakendades geofüüsikalisi, kaugseire ning geoinfosüsteemipõhiseid ruumianalüüsi ja visualiseerimise meetodeid arheoloogilistes uurimustes.

Tema mahukaim teadusprojekt on seotud Põhjamere paleomaastikega, mis ujutati pärast viimast jäätumist üle seoses mandriliustike sulamise ja ookeani veetaseme tõusuga. Projekti tulemused on leidnud kajastamist nii ajakirjas Nature (vol 454; 2008) kui ka National Geographicu 2012. aasta detsembrinumbris.

Loeng toimub ökoloogia ja maateaduste doktorikooli korraldataval kursusel „LIDAR-based palaeogeographic reconstructions of the Baltic Sea”. Kursuse kavaga saab tutvuda doktorikooli koduleheküljel. Birminghami ülikooli videos räägib Vincent Gaffney oma uurimistööst.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!