Tõeline müsteerium

26. apr. 2013 Ilmar Kesselmann Parksepa keskkooli direktor - Kommenteeri artiklit

Lugedes Delfist desinformatsiooni, et õpetaja keskmine palk riigis on 889 eurot, tekkis küsimus, millisest riigist käib jutt. Ja kujutage ette, tuleb välja, et Eesti vabariigist!

Valitsus on kinnitanud uued õpetajate palgamäärad ja tõesti, nooremõpetaja ja õpetaja on saanud uued miinimumpalgad, mis ületavad eelmisi peaaegu 15 ja 10%.

Tegelikkus on hoopis midagi muud. Kõige karjuvam ülekohus on aga sündinud vanemõpetajate ja õpetajate-metoodikutega. Riik pole ametlikult nende palgatõusu mitte sentigi panustanud. Just need inimesed on meie koolide eliitõpetajad, kes teevad suurepärast tööd nii koolis kui ka väljaspool seda. Mida nemad tunnevad?

Minu poole on juba pöördunud õpetajad, kes küsivad samamoodi palgatõusu. Mida ma saan neile vastata? Polegi muud öelda, kui et tehke pöördumine, edastame selle ministeeriumile, ootame konkreetset vastust ning siis oskame edasi tegutseda

Mida selliste artiklitega taotletakse? Jääb mulje, et kirjutaja oskab manipuleerida arvudega, kuid tegelikust koolielust tal ülevaadet pole. Või otsitaksegi vastuseisu õpetajatega? Mõni aasta tagasi oli nii ja ei juhtunud ju midagi tõsist, las vinguvad …


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!