Tuglase selts trükkis Soome eestlastele keelehoiuteatmiku

11. apr. 2013 - 1 Kommentaar

Tartu Ülikooli üldkeeleteaduse professori Renate Pajusalu ja Soome Tuglase Seltsi koostöös valmis eelkõige Soomes elavatele eestlastest lapsevanematele trükis “Emakeel on oma keel. Kuidas hoida emakeelt võõrsil”, mida jagatakse ja tutvustatakse Helsingis Eesti Majas.

“Eelmise aasta lõpu seisuga elas Soomes 38 364 eesti keelt emakeelena rääkivat inimest. Nende hulgas on palju peresid, kes paratamatult peavad mõtlema selle üle, mis on mitmekeelses ja kuidas see nende laste elu mõjutab, kas ja kuidas on võimalik säilitada laste emakeelt teise keele keskkonnas ja miks see on vajalik. Trükis püüabki anda nendes küsimustes teadmisi ja head nõu, toetada ja julgustada lapsevanemaid, kes soovivad hoida ja arendada oma laste emakeeleoskust ka siis, kui lapse elu väljaspool kodu on soome- või rootsikeelne,” seisab Tuglase Seltsi saadetud pressiteates.

Trükise autori Renate Pajusalu sõnul on emakeele hoidmine töö, aga meeldiv töö, sest seda saab teha koos lapsega ja see tasub ennast ära. “Iga keel on inimese jaoks suur varandus, emakeel aga lausa hindamatu,” ütles ta.

Reedel, 12. aprillil kell 16 esitleb Tuglase Selts trükist Helsingis Eesti Majas (Sörnäisten rantatie 22C, Helsinki). Trükist jagataksegi Helsingi Eesti Majas. Samuti aitavad seda eesti peredele jagada Eestikeelse Hariduse Selts ja Soome koolide eesti keele õpetajad. Esitlusele eelneb Soomes töötavate eesti keele õpetajate koolituspäev.

Trükise väljaandmist toetasid SA Kone ning Eesti haridus- ja teadusministeerium.

Materjal on avaldatud ka Tuglase Seltsi kodulehel http://www.tuglas.fi/tiedostot/emakeel_on_oma_keel.pdf .


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Tuglase selts trükkis Soome eestlastele keelehoiuteatmiku”

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!